Σε διαγωνισμό F1 παίρνει μέρος το σχολείο μας!

Η ομάδα Sciron του Α' Λυκείου Αρσακείου-Τοσιτσείου Εκάλης, λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε έναν διαγωνισμό που ονομάζεται F1 in Schools. Η ομάδα μας ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους και τους κάναμε μερικές ερωτήσεις τις οποίες μας απάντησαν με προθυμία.

Είναι η πρώτη φορά που παίρνετε μέρος σε τέτοιου είδους διαγωνισμό;

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στον διαγωνισμό F1 in Schools. Ωστόσο, οι περισσότεροι έχουμε συμμετάσχει σε παρόμοιους διαγωνισμούς στο παρελθόν, οπότε πιστεύουμε πως έχουμε την εμπειρία και την γνώση για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του. Βέβαια το F1 in Schools είναι ένας πολύ απαιτητικός διαγωνισμός οπότε ξέρουμε πως για να πετύχουμε χρειάζεται, εκτός από γνώση και εμπειρία,  σκληρή δουλειά και αφοσίωση.

Πώς νιώθετε που παίρνετε μέρος σε έναν τέτοιο διαγωνισμό;

Αρχικά, πιστεύουμε πως ο διαγωνισμός F1 in Schools έχει πολλά να μας προσφέρει. Όχι μόνο εμπειρίες, αλλά και γνώσεις σχετικά με την αεροδυναμική, τη λειτουργία μιας ομάδας-επιχείρησης, καθώς και τον «κόσμο των επιχειρήσεων». Όσο πλησιάζει ο διαγωνισμός νοιώθουμε ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή μας σε αυτόν, όμως νοιώθουμε και λίγο αγχωμένοι για τον αν θα μπορέσουμε να αποδώσουμε όπως θα θέλαμε. Σε κάθε περίπτωση ο διαγωνισμός είναι μία μοναδική εμπειρία και πιστεύουμε πως θα μάθουμε αλλά και θα διασκεδάσουμε με την συμμετοχή μας σε αυτόν.

Πώς νιώθετε που θα εκπροσωπήσετε το σχολείο σας;

Είμαστε όλοι πολλά χρόνια στο Αρσάκειο και νοιώθουμε περήφανοι που εκπροσωπούμε το σχολείο που μας έδωσε τόσες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα αυτή του διαγωνισμού. Ελπίζουμε πως με τη συμμετοχή μας θα τους κάνουμε όλους υπερήφανους.

Πώς είναι η συνεργασία μέσα στην ομάδα;

Ως ομάδα συνεργαζόμαστε πολύ καλά από τη αρχή. Πιστεύουμε πως οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό είναι ότι όλοι έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας, κοινούς στόχους και επιδιώξεις και, βεβαίως, αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε;

Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα. Έχουμε ωστόσο κάνει μεγάλη προσπάθεια και πιστεύουμε πως θα πάμε πολύ καλά. Πάντως, σε κάθε περίπτωση θα βγούμε κερδισμένοι από την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό, αφού θα κερδίσουμε ωραίες εμπειρίες και γνώση.

Ποιοι είναι οι χορηγοί σας και πώς τους επιλέξατε;


Κατά κάποιο τρόπο δεν τους επιλέξαμε εμείς αλλά εκείνοι. Ήρθαμε σε επαφή με πολλές εταιρείες και συμφωνήσαμε με όσες ήθελαν και μπορούσαν να μας χορηγήσουν. Οι χορηγοί μας μέχρι στιγμής είναι το Milko ως πλατινιένος χορηγός, το In.gr και η Ναυτεμπορική ως χορηγοί επικοινωνίας, ενώ συνεργαζόμαστε ακαδημαϊκά και με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία εύρεσης χορηγών δεν έχει σταματήσει. Βρισκόμαστε ακόμα σε επαφή με πολλές εταιρείες και πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και άλλες χορηγίες στο μέλλον.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz