Τρίχρονο κοριτσάκι με IQ 160

Θαυμασμό και ελπίδες προκαλεί η περίπτωση ενός κοριτσιού τριών χρονών από την Αριζόνα των ΗΠΑ. Ο δείκτης ευφυίας της μικρής Αλέξις Μάρτιν έχει ξεπεράσει το 160, πετυχαίνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ του ανώτερου 2% του γενικού πληθυσμού στο τυποποιημένο τεστ ευφυίας.

Αν και δεν έχει πάει ακόμα νηπιαγωγείο, την έχει ήδη δεχθεί η Mensa, ο οργανισμός για τους ανθρώπους με υψηλό IQ, αποτελώντας ένα από τα μόλις 3.300 μέλη κάτω των 18 ετών σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Η Αλέξις έχει αναπτύξει την ικανότητα ανάγνωσης ενός παιδιού της 5ης δημοτικού και έχει μάθει ισπανικά μόνη της, χρησιμοποιώντας το iPad των γονιών της.


Όπως γράφει η Ημερησία, ο πατέρας της Ίαν Μάρτιν είπε ότι ότι η οικογένεια άρχισε να παρατηρεί ότι κάτι το διαφορετικό συνέβαινε με την κόρη όταν εκείνη ήταν σε ηλικία μόλις 1 έτους. Το κοριτσάκι «διηγείτο το παραμύθι που της διαβάζαμε για να κοιμηθεί την προηγούμενη νύχτα» είπε στο δημοσιογράφο. «Δεν το διηγείτο απλά, το διηγείτο αυτολεξεί». Πρόσθεσε ότι η Αλέξις ξεκίνησε να διαβάζει στην ηλικία των 2 ετών. «Κάθε φορά που μαθαίνει μία λέξη, και το κάνει οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιαδήποτε περίσταση, δεν την χρησιμοποιεί ποτέ με λάθος περιεχόμενο», εξήγησε ο ίδιος.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz