Το 'Ταξίδι' του περιοδικού National Geographic, της Ελπίδας Δαλιάνη

Κάθε μέρα η κατηγορία 'Ταξίδι' του περιοδικού National Geographic, παρουσιάζει την αγαπημένη τους φωτογραφία που αφορά ένα τοπίο, δημιουργώντας έτσι μια ημερήσια φωτογραφική συλλογή με υπέροχες φωτογραφίες απ' όλο τον κόσμο. Το επίπεδο των φωτογραφιών είναι ασυναγώνιστο - από δύτες που κολυμπάνε σε μια θάλασσα γεμάτη μέδουσες και έναν σέρφερ που βρίσκεται μέσα σε ένα κύμα στην Ταϊτή, μέχρι τη μονή San Galgano στην Τοσκάνη και έναν γάμο στο Αφγανιστάν - και η διαφορετικότητά τους ποικίλλει.
Pomerania, Πολωνία
Τα χρώματα του φθινοπώρου -εκατέρωθεν μιας λίμνης στην ανατολική Pomerania της Πολωνίας- σχηματίζουν ομόκεντρους δακτύλιους. Η περιοχή στη νότια ακτή της Βαλτικής, καλύπτεται επί τω πλήστω, από χωράφια και μεγάλες εκτάσεις δασών.

Κολοσσαίο, Ρώμη

Στην φωτογραφία απεικονίζεται η σπάνια χιονόπτωση που πλήττει το Κολοσσαίο της Ρώμης, χτισμένο πριν από 2000 χρόνια, και που θεωρείτο ο χώρος που φιλοξενούσε μονομαχίες και άλλα δημόσια θεάματα. Το αμφιθέατρο χωρητικότητας 50.000 θέσεων, σήμερα, αποφέρει πλούσια έσοδα στη Ρώμη, έχοντας έναν διαφορετικό ρόλο: αποτελεί τον διασημότερο τουριστικό προορισμό.

Burj Khalifa, Ντουμπάι
Το παρατηρητήριο στο Burj Khalifa - το υψηλότερο κτίριο του κόσμου με ύψος 827 μέτρα - προσφέρει στους επισκέπτες του μια πανοραμική θέα των ακτών της Ερήμου και της θάλασσας του Ντουμπάι. Το κτίριο χρειάστηκε 7 χρόνια για να οικοδομηθεί και είναι κάτοχος πολλών ρεκόρ, συμπεριλαμβανόμενων: ρεκόρ περισσότερων παραθύρων, ρεκόρ υψηλότερου υπαιθρίου καταστρώματος παρατήρησης, ρεκόρ υψηλότερου ασανσέρ.


Deer Creek Canyon, Εθνικό Πάρκο Grand Canyon
Οι περισσότεροι από τους περίπου πέντε εκατομμύρια επισκέπτες που επισκέπτονται το Εθνικό Πάρκο του Grand Canyon κάθε χρόνο απολαμβάνουν το υπέροχο τοπίο από το χείλος του φαραγγιού. Οι λίγοι -λάτρεις της περιπέτειας- εξερευνούν το φαράγγι και βλέπουν από κοντά βράχους και πετρώματα που υπάρχουν εκεί εδώ και 1.8 δισεκατομμύρια χρόνια. Εδώ, οι εικονιζόμενοι οδοιπόροι, διασχίζουν σε ένα ολονύκτιο ταξίδι μια απ' τις διασημότερες διαδρομές του πάρκου: το μονοπάτι Deer Creek.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz