Το δάσος των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία,της Κατσινέλου Μαριάννας και της Κυρμιζόγλου Όλγας (Γ2)

Το «δάσος των αυτοκτονιών» στην Ιαπωνία

Το δάσος Aokigahara, στους πρόποδες του όρους Φούτζι, νοτιοδυτικά του Τόκιο, είναι διεθνής δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αλλά παράλληλα και το μέρος όπου οι επίδοξοι Ιάπωνες αυτόχειρες το προτιμούν για να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Η πυκνή του βλάστηση και η απαράμιλλη ομορφιά του συνοδεύονται από ένα σκοτεινό μυστήριο που δημιουργούν οι δεισιδαιμονίες των ντόπιων. Σύμφωνα με αυτές στο δάσος κατοικούν δαίμονες και πνεύματα που ουρλιάζουν, τα Yurei, όπως τα αποκαλεί η ιαπωνική παράδοση.
Η αστυνομία πιστεύει ότι όσοι απελπισμένοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν αυτό τον κόσμο επιλέγουν το «δάσος των αυτοκτονιών», όπως έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, αφού η μεγάλη και πυκνή βλάστηση καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την ανεύρεση των σορών τους. Εκπρόσωποι της αστυνομίας δηλώνουν ότι συχνά οι τουρίστες, καθώς περπατούν ανάμεσα στα ψηλά δέντρα, σκοντάφτουν επάνω σε «ντυμένους σκελετούς», αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο ένα πτώμα να μην βρεθεί ποτέ, αφού μπορεί να έχει γίνει βορά για τα άγρια ζώα.
Το «δάσος των αυτοκτονιών» ενέπνευσε τον γνωστό σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους, Jason Zada, να γυρίσει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το ατμοσφαιρικό θρίλερ «The Forest», στην οποία πρωταγωνιστεί η Natalie Dormer. Η 34χρονη ηθοποιός υποδύεται μια Αμερικανίδα, τη Σάρα, που ψάχνει μέσα στο μυστηριώδες δάσος τη χαμένη δίδυμη αδελφή της.
Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι οι ντόπιοι φοβούνται να εισέρχονται στο Aokigahara, που στην ιαπωνική γλώσσα σημαίνει «θάλασσα δέντρων» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ντόπιος οδηγός του μέσα στο δάσος του έθεσε ως όρο για να τον ξεναγήσει να τρίψει ο ένας την πλάτη του άλλου με αλάτι, καθώς αυτός ήταν «ο μόνος τρόπος να μην μεταφέρουν τους δαίμονες από το δάσος στο σπίτι τους»!
Οι τοπικές αρχές, με στόχο να αποτρέψουν τις αυτοκτονίες, έχουν τοποθετήσει πινακίδες μέσα στο δάσος που αναγράφουν: «Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο που σας έδωσαν οι γονείς σας», «Μιλήστε για τα προβλήματά σας», «Παρακαλούμε συμβουλευτείτε την αστυνομία, πριν αποφασίσετε να αυτοκτονήσετε».









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz