Τα πιο μυστήρια μέρη στον κόσμο, της Κατσινέλου Μαριάννας και της Κυρμιζόγλου Όλγας (Γ2)


Τα πιο μυστήρια μέρη στον κόσμο

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ- ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
Νερό κόκκινο σαν αίμα τρέχει πάνω στον κατάλευκο πάγο κάνοντας το πανέμορφο αυτό σκηνικό σχεδόν ανατριχιαστικό. Βιολόγοι και ειδικοί περιβαλλοντολόγοι που ερεύνησαν το φαινόμενο κατέληξαν πως το χρώμα προκαλείται από τα υψηλά ποσοστά σιδήρου και θείου που περιέχει το νερό, το οποίο προέρχεται από μια υπόγεια λίμνη. Το δεύτερο μυστήριο του καταρράκτη είναι πως οι μικροοργανισμοί καταφέρνουν να ζουν σε αυτόν υπό αυτές τις συνθήκες.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΛΟΦΟΣ, ΜΟΝΚΤΟΝ- ΚΑΝΑΔΑΣ
Εδώ και 80 χρόνια κανείς δεν έχει κατορθώσει να λύσει το μυστήριο του λόφου που αψηφά τον νόμο της βαρύτητας. Αν σταματήσεις το αυτοκίνητό σου στη βάση του λόφου, αυτό θα αρχίσει να κυλάει μόνο του προς την κορυφή.

RACETRACK PLAYA- ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
Στον πυθμένα μιας αποξηραμένης λίμνης στην Κοιλάδα του Θανάτου, οι πέτρες κινούνται αφήνοντας πίσω τους ίχνη. Διάφορες θεωρίες έχουν διατυπωθεί για να εξηγήσουν το φαινόμενο, καμία δεν έχει επαληθευτεί.




Richat Structure- Μαυριτανία
Η πιο δυνατή θεωρία θέλει το κυκλικό αυτό σχέδιο να φτιάχτηκε από νερό και αέρα, ενώ άλλοι λένε ότι είναι προϊόν αστεροειδούς ή ηφαιστείου. Κάθε κύκλος είναι εντελώς ίσος με τον άλλο και φυσικά η δημιουργία τους βασίζεται απλώς ακόμα και σήμερα σε εικασίες.


Cano Cristales- Κολομβία
Είναι το πιο χρωματιστό ποτάμι στον κόσμο! Τα νερά του ποταμού αλλάζουν χρώμα κυρίως τον Σεπτέμβρη και τον Νοέμβρη εξαιτίας της βλάστησης μέσα στο ποτάμι. Μπλε, κόκκινο, ροζ, κίτρινο και πράσινο είναι μερικά από τα χρώματα του ποταμού.












Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz