Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, του Ανδρεοπούλη Βασίλη (Γ4)


SAFER INTERNET DAY
Ο εορτασμός της φετινής ημέρας για την ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου (SID/ SAFER INTERNET DAY) πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019. Το σύνθημα της εκστρατείας «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ήταν μια έκκληση για δράση σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να συνεργαστούν και να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία καλύτερου διαδικτύου για όλους, και ειδικά για τους νεότερους χρήστες.
Η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου», ημέρα που προτάθηκε το 2002 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, μέσα στο πρόγραμμα "SafeBorders", και εορτάσθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2004.
Για τον εορτασμό αυτό, περισσότεροι από 2000 νέοι από 35 χώρες ψήφισαν τα 16 θέματα που πιστεύουν ότι πρέπει να είναι οι προτεραιότητες για το 2020, για να κάνουμε το Διαδίκτυο πιο έξυπνο και πιο ασφαλές για τα παιδιά.
Έτσι, λοιπόν, 16 θέματα αποτελούν από τις 5/02/2019 την ατζέντα «Πάρε θέση» για το 2020 και τους 16 στόχους για τη μετατροπή του Διαδικτύου, αντίστοιχα των στόχων αειφόρου ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη μετατροπή του πλανήτη μας.
Βρείτε άλλες ειδήσεις από την ημέρα σε αυτή την ιστοσελίδα, καθώς και την πύλη Better Internet for Kids (BIK). Επισκεφτείτε επίσης τα προφίλ στο Facebook και στο Twitter για να μάθετε τι συνέβη με τα hashtag καμπάνιας # SID2019, #SaferInternetDay και # SaferInternetDay2019.
ΠΗΓΗ: https: //www.saferinternetday.org/
http://www.saferinternet.gr/index.php?childobjId=Text1805&parentobjId=Category23&objId=Category364








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz