Η ελληνική Hip Hop μουσική σκηνή, του Μιχάλη Γαγγάδη (Γ1)


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ HIP HOP/ RAP

Το Ελληνικό rap ήρθε στην Ελλάδα το 1993 από το συγκρότημα Active Member. Για την ακρίβεια δεν κάνανε ακριβώς rap, αλλά low bap.Ο πρώτος τους δίσκος ονομαζόταν «Από τον τόπο την φυγής» και κυκλοφόρησε το 1996. Μετά ακολούθησαν άλλες επιτυχίες όπως το “FIERA” το 2004. Οι Active Member συνεχίζουν δυναμικά μέχρι και σήμερα
Πλέον το ελληνικό RAP έχει εξελιχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με πολλούς rappers και πολλά συγκροτήματα να βρίσκονται στην ελληνική σκηνή. Κάποιοι από αυτούς είναι «ΛΟΓΟΣ ΤΙΜΗΣ», ο «12ΟΣ ΠΙΘΗΚΟΣ», οι RNS, οι ΦΒΣ και πολλοί ακόμα. Το ελληνικό RAP κομμάτι με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο youtube είναι το «Υπήρχαν πράγματα» του 12ου Πίθηκου και ακολουθεί το «Καληνύχτα» των Bong Da City.
Οι Bong Da City άρχισαν να κυκλοφορούν τραγούδια γύρω στο 2008 και σταμάτησαν να συνεργάζονται το 2011, αν και μετά έκαναν παραγωγές διάφορα μέλη του συγκροτήματος ξεχωριστά. Το πιο επιτυχημένο κομμάτι τους είναι το «Καληνύχτα» που αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια views. Τα μέλη του Bong Da City έχουν χωριστεί σε διάφορα άλλα groups όπως τους ΦΒΣ, JOKER2FACE και ΧΙ ΤΑΦ ΠΙ.
Οι RNS είναι ένα RAP ελληνικό συγκρότημα που είναι στον χώρο εδώ και 15 χρόνια έχουν κάνει μεγάλες επιτυχίες, όπως το «Αλητεία» στον τελευταίο τους δίσκο τον «Λ.Μ.Κ». Οι RNS αποτελούνται από τους Κανών, Θύτη, Buffalo Bill, Pero, Αδέσποτο και τον Supreme. Ο DJ του συγκροτήματος λέγετε  CUTBRAWL.
Τελευταίο Group που θα ασχοληθούμε είναι οι ΛΟγος Τιμής οι οποίοι αποτελούνται από τους «Κοράκι» και το «Ελεύθερο πνεύμα». Με την μουσική τους βοηθάει ο «MARVEL». Το πρώτο τους τραγούδι είναι το «συναίσθημα 20», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 και από τότε έχουν κάνει μεγάλη επιτυχία και είναι πολύ αγαπητοί στην RAP κοινωνία. Επιπλέον έχουν συνεργαστεί με το group «Κύκλωμα».
Η Ελληνική RAP σκηνή έχει αποδείξει ότι έχει πολύ μεγάλα ονόματα και μπορεί να ανταγωνιστεί την διεθνή Hip-Hop σκηνή αλλά και άλλα είδη μουσικής.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz