Apple, μια εταιρεία μύθος, του Σταύρου Δημήτρη (Γ4)


Το μεγάλο βήμα της APPLE
H Apple Inc., γνωστή και απλώς ως Apple, είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, που ιδρύθηκε από τον Στηβ Τζομπς (Steve Jobs) (1955-2011) και τον Στήβεν Βόζνιακ (Steven Wozniak) το 1976 σε ένα γκαράζ στην μικρή πόλη, Λος Άλτος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Η εταιρεία αυτή αποτελεί κολοσσό της τεχνολογίας και έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι το σήμα της εταιρείας – το χαρακτηριστικό μήλο- αποτελεί ένα από τα μήλα που άλλαξαν τον κόσμο, όπως το μήλο του προπατορικού αμαρτήματος και το μήλο του Νέυτωνα.
Το κινητό είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των ανθρώπων. Το 2017 για την apple ήταν μια πολύ ξεχωριστή χρονιά, καθώς θα έκλεινε τα 10 χρόνια παραγωγής κινητών τηλεφώνων τύπου smartphone. Έτσι, παρουσίασε το IPHONE X ή αλλιώς το IPHONE 10. Δεν ήταν όμως όπως τα υπόλοιπα smartphone της. Είχε κάτι διαφορετικό· και ΝΑΙ η apple αφαίρεσε το κουμπί αφετηρίας. Γι’ αυτό το δαχτυλικό αποτύπωμα αντικαταστάθηκε από το face ID στο επάνω μέρος της εικόνας, δίνοντας περισσότερες ίντσες οθόνης.
Η κάμερα TrueDepth καταγράφει ακριβώς τα δεδομένα του προσώπου μας αλλα και τα χαρακτηριστικά μας, προβάλλοντας και αναλύοντας πάνω από 30.000 αόρατες κουκκίδες για να δημιουργήσει έναν χάρτη βάθους του προσώπου σας, ενώ αποτυπώνει επίσης μια υπέρυθρη εικόνα του προσώπου σας.
Το IPhone X διαθέτει 2 κάμερες των 12 mp. Ακόμα, μπορεί να τραβήξει βίντεο 4K αλλά και βίντεο αργής κίνησης. Η οθόνη είναι 5,8 inch και διαθέτει οθόνη OLED. Τέλος, το iPhone X, πλέον, υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση.
Τα καινούρια iPhone 10 βγαίνουν σε μόνο 2 χρώματα όπως τα πρώτα iPhone σε silver και space gray.
Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί διαφήμιση του προϊόντος.











Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz