Όταν ένας αγώνας εξελίσσεται σε μάθημα ζωής... , της Ελπίδας Χασάπη (Γ4)


Αγαπημένοι μου e- λογειόφιλοι,
Επανερχόμαστε μετά την καλοκαιρινή μας παύση, μεγαλύτεροι – κατά μία τάξη - και με περισσότερους προβληματισμούς!!!! …Και… ευτυχώς, ξεκινώντας η νέα σχολική χρονιά, μου δόθηκε μια καλή και αισιόδοξη αφορμή να γράψω.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019, στη Ντόχα του Κατάρ, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα!
Η πρώτη μέρα των αγώνων «στιγματίστηκε» από την ανθρωπιά και τον αλτρουισμό που έδειξε ο Μπράιμα Σούνκαρ Νταμπό από τη Νέα Γουινέα προς τον εξουθενωμένο συναθλητή του από την Αρούμπα, Τζόναθαν Μπάσμπι, όταν ο τελευταίος άρχισε να καταρρέει την ώρα του αγώνα. O Νταμπό αμέσως έσπευσε να βοηθήσει τον αντίπαλό του, παίρνοντάς τον αγκαλιά και βοηθώντας τον να τερματίσουν μαζί. Μπορεί να ήρθαν τελευταίοι στο τρέξιμο, κατάφεραν όμως να κλέψουν τις καρδιές των θεατών, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι, καταχειροκροτώντας και επευφημώντας τη συγκινητική αυτή κίνηση.

Αμέσως, η φωτογραφία από το στιγμιότυπο, έκανε τον γύρο του κόσμου. Είναι σπάνιο, στις μέρες μας και στην καθημερινότητά μας, να υπερισχύει η αλληλεγγύη. Δεν θα αναφερθώ στον ατομικισμό όλων μας και στην αδιαφορία για τον συνάνθρωπο. Θα σχολιάσω, όμως, ότι ο αθλητισμός δίνει ένα παράδειγμα ζωής. Το αθλητικό ιδεώδες, ξαναδίνει το παρόν. Ο κλασσικός αθλητισμός, στον οποίο συγκαταλέγεται και ο στίβος, με το γεγονός αυτό, μας ξαναβάζει να σκεφτούμε ως «Άνθρωποι», πέρα από το οποιοδήποτε ατομικό συμφέρον και προβολή. Και είναι καλά, πού και πού, να «ξυπνάμε» από τον λήθαργό μας και να συνειδητοποιούμε πως, όταν ο διπλανός μας έχει την ανάγκη μας, δεν είναι δύσκολο να του δείξουμε την Ανθρωπιά μας.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz