Σχολικά διλήμματα, της Εβελίνας Γοντζέ (Γ1) και της Στέλλας Κυρίτση (Γ2)

Σχολικά διλήμματα

Έχει ήδη περάσει ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν σας φαίνεται απίστευτο; Σε αντίθεση με την ξεγνοιασιά και την αφέλεια των διακοπών, καλούμαστε ξαφνικά να ανταποκριθούμε με συνέπεια και ωριμότητα στις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος…!
Παράλληλα, λοιπόν, με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας, όπως κάθε άλλη χρονιά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους προβληματισμούς μας σχετικά με τις μαθητικές εκλογές τόσο του πενταμελούς συμβουλίου όσο και του δεκαπενταμελούς! Η πρώτη σκέψη όλων μας είναι αν είμαστε ικανοί (και αρκετά δημοφιλείς… ) για να αντιπροσωπεύσουμε την τάξη ή το σχολείο μας. Έπειτα, πρέπει να σκεφτούμε αντικειμενικά, χωρίς προκαταλήψεις, ποιοι από τους συμμαθητές μας είναι κατάλληλοι να αναλάβουν μια τέτοια ευθύνη. Λίγο δύσκολο, έτσι δεν είναι;
Σε πολλές περιπτώσεις τα υποψήφια μέλη των δύο συμβουλίων, κυρίως του δεκαπενταμελούς, δυσαρεστούνται με τα αποτελέσματα των σχολικών εκλογών. Φέτος, για παράδειγμα, εκλέχθηκε πρώτος με διαφορά ένας μαθητής, ο οποίος, ωστόσο δεν ήθελε να αναλάβει τη θέση του Προέδρου στο δεκαπενταμελές συμβούλιο. Όπως πληροφορηθήκαμε, σύμφωνα με τον νόμο, στην πρώτη του συνεδρίαση το συμβούλιο συγκροτείται με φανερή ψηφοφορία μεταξύ των δεκαπενταμελών που ψήφισε η μαθητική κοινότητα. Έτσι, η θέση του στο συμβούλιο, μετά την εσωτερική ψηφοφορία, ήταν δυσανάλογη με την απήχηση που είχε στους μαθητές. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του και είχε ως αποτέλεσμα παρεξηγήσεις μεταξύ των υπόλοιπων μελών. Βέβαια, λόγω απουσίας κάποιων εκλεγέντων μαθητών στο συμβούλιο, οι εσωτερικές εκλογές επαναλήφθηκαν μερικές μέρες αργότερα. Αφού εκφράστηκαν τα «παράπονα» των μαθητών, λύθηκαν οι διαφορές μεταξύ τους και οι επόμενες εκλογές ικανοποίησαν όλα τα μέλη. Το δεκαπενταμελές μας συμβούλιο, λοιπόν, είναι έτοιμο να αναλάβει δράση!!!

Καλό είναι να αρχίζετε να ετοιμάζεστε για τον πρώτο χορό της τρέχουσας χρονιάς που δεν αργεί να έρθει…!








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz