Θέλω να πανικοβληθείτε…, της Εβελίνας Αθανασιάδη (Γ1) και της Χρύσας Γκριτζώνα (Γ1)

«Θέλω να πανικοβληθείτε… », Γκρέτα Τούνμπεργκ
            Όπως είπε και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, πρέπει όλοι να μας να κινητοποιηθούμε για να σώσουμε το σπίτι μας, τη Γη! Ποια είναι όμως η Γκρέτα Τούνμπεργκ;
            Είναι εκείνη που κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο ειρηνικό κίνημα, το παγκόσμιο κίνημα μαθητών «Fridays For Future», για την ευαισθητοποίηση και προστασία ολόκληρου του πλανήτη. Είναι εκείνη που ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν μια απλή έφηβη εντελώς άγνωστη για τον κόσμο, σήμερα είναι υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει γίνει η φωνή για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον γενιά και ενθάρρυνε τις διαμαρτυρίες των νέων σε όλο τον κόσμο.
Όπως είπε και η ίδια, πρέπει να πανικοβληθούμε για τον πλανήτη μας, όπως θα είχαμε πανικοβληθεί αν καιγόταν το σπίτι μας. Δήλωσε, επίσης, πως «εμείς τα παιδιά δεν θυσιάζουμε την παιδική μας ηλικία για να μας λέτε τι πιστεύετε ότι είναι πολιτικά δυνατό στην κοινωνία που έχετε δημιουργήσει... ».
Η νεαρή ακτιβίστρια είχε την τιμή να γνωρίσει και τον Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος επαίνεσε τη διάσημη ακτιβίστρια υπέρ του περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντάς την ως «μία από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές του πλανήτη μας».
Γενικότερα, το αν τα λεγόμενα της Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι σοφά ή αν είναι μόνο σύμπτωμα της ασθένειάς της είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενο ζήτημα. Η πλειοψηφία υποστηρίζει την άποψη της νεαρής ακτιβίστριας. Όσο για αυτούς που βρίσκονται απέναντί της, δεν είναι ενάντια σε αυτά που λέει, αλλά σε αυτό που είναι η ίδια. Λένε για το σώμα της, την ηλικία της και την πάθησή της. Ένα μέρος των «εχθρών» της την χαρακτηρίζει ως ένα δύσμορφο τέρας. Έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον όμως ότι η μανία κατά της Γκρέτα ανθεί σε μια χώρα που δεν μπορεί καν να μαζέψει τα σκουπίδια της.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz