Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές

 



Ήρωες γιατροί και νοσηλευτές




    Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη καθημερινά με έναν αόρατο εχθρό ρισκάροντας τη ζωή τους. Φαίνεται, όμως, πως υπάρχουν εξαιρέσεις, καθώς πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο δεν εκτιμούν την δουλειά τους αλλά δεν τους σέβονται.

    Στην Κίνα, ο Li Wenliang, ο πρώτος γιατρός που μίλησε δημόσια για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο τιμωρήθηκε από τις αρχές για το «θράσος» του να μιλήσει και να πει την αλήθεια! Η κυβέρνηση του έστειλε δημοσίως συγγνώμη μία μέρα πριν πεθάνει από τον θανατηφόρο ιό. Στο ίδιο νοσοκομείο, η Ai Fen «εξαφανίστηκε» όταν μίλησε για τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν και ότι κανείς δεν κάνει τίποτα. Μέχρι και σήμερα ψάχνουν να την βρουν. Στην Ινδία πολλοί είναι οι γιατροί οι οποίοι έμειναν στον δρόμο, γιατί οι ένοικοι στις πολυκατοικίες τους «φοβόντουσαν» και δεν τους άφηναν να μείνουν. Στην Τουρκία, ο πρόεδρος Ερντογάν βγήκε στις 20 Μαρτίου στο μπαλκόνι του να χειροκροτήσει τους γιατρούς όμως κανένας γιατρός δεν πείστηκε, καθώς σε λίγες μέρες, στις 17 Απριλίου έκαναν διαδήλωση γιατροί για τους 100.000 συναδέλφους τους που έχουν υποστεί βιαιότητα αλλά και θανάτους, όπως ο προσωπικός γιατρός του προέδρου.

 



    Οι γιατροί πραγματικά δεν σηκώνουν κεφάλι από τη δουλειά τους και μπορεί να δουλέψουν ακούραστα για 2 εβδομάδες συνεχόμενα. Δεν μένουν με την οικογένεια τους για να μην τους εκθέσουν σε κίνδυνο. Μένουν μακριά από τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους, τους άντρες τους, τους γονείς τους για να είμαστε όλοι εμείς ασφαλείς. Προσπαθούν να είναι δίπλα σε όλους όσους υποφέρουν από τον ιό και να μην τους αφήσουν μόνους σε αυτές τους τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να είναι και οι τελευταίες τους. Η ψυχολογία τους είναι πολύ άσχημη, είναι κουρασμένοι και έχουν εξαντληθεί. Είναι μόνοι τους σε όλη αυτή την άσχημη κατάσταση και φοβούνται. Όμως συνεχίζουν! Συνεχίζουν για μένα, για σένα, για τις οικογένειες μας, για όλο τον κόσμο! Είναι ακούραστοι και τίποτα δεν  μπορεί να τους σταματήσει. Είναι οι ήρωες όλων μας! Πρέπει να μάς δίνει δύναμη αυτή η πράξη αυτοθυσίας που επιτελούν. Γιατί να μην κάνουμε και εμείς το χρέος μας όπως το κάνουν αυτοί για εμάς και να μείνουμε σπίτια μας; Δεν είναι και κάτι δύσκολο.

                                                                                 Συντάκτριες: ΝΑΖΑΙ ΝΤΑΓΙΑΝΑ και ΑΒΡΑΜΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz