Οι φετινές γιορτές, της Μαρίνας - Θεοδώρας Τσακάλογλου

 

Οι φετινές γιορτές



   Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι συνήθως εποχή χαράς και επανένωσης με ανθρώπους οικείους. Επιπλέον, είναι μία περίοδος ξεκούρασης για κάποιους ανθρώπους. Όμως, οι φετινές γιορτές ήταν διαφορετικές από αυτές που είχαμε συνηθίσει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 Οι γιορτές των προηγούμενων χρόνων έχουν τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από τις φετινές. Κατ’ αρχάς, παλαιότερα κυριαρχούσε μία καταναλωτική νοοτροπία. Τότε όλοι μπορούσαν να συναντηθούν με την οικογένειά τους και τους φίλους τους, ώστε να μπορέσουν να περάσουν μαζί τις γιορτές. Τέλος, πολλοί αυτές τις ημέρες ταξίδευαν σε διάφορους "χειμερινούς" προορισμούς.

    Αντίθετα, οι φετινές γιορτές δεν έμοιαζαν με τις παλαιότερες. Πρώτα απ’ όλα, υπήρξε νέα ιεράρχηση των αξιών και των προτεραιοτήτων μας. Εκτίμησε ο κάθε άνθρωπος απλά, και ελαφρώς παραμελημένα, πράγματα, όπως την αξία της υγείας, της οικογένειας των φίλων. Έπειτα, η οικογένεια μπόρεσε να έχει ποιοτικό χρόνο και ουσιαστική επικοινωνία. Τέλος, υπήρξε αποφυγή του έντονου υλισμού, καθώς μειώθηκε ο έντονος υπερκαταναλωτισμός.

  Επομένως, οι φετινές γιορτές, παρόλο που ξεχώρισαν απ’ όλες τις προηγούμενες ήταν οι πιο ποιοτικές και ουσιαστικές. Άρα, μήπως να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τις γιορτές;








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz