Το Διαδίκτυο, της Ανθής Κουτούκη

 

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

   

    Διαδίκτυο. Ακούγοντας αυτή τη λέξη δε μας έρχεται στο μυαλό κάτι το σπουδαίο. Είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και  το θεωρούμε δεδομένο. Ωστόσο, το διαδίκτυο δεν υπήρχε από παλιά. Εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια και είναι κάτι που οι παππούδες μας ούτε καν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα υπήρχε στο μέλλον. Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, όλα τα θετικά που μας προσφέρει.

    Η προσφορά του διαδικτύου στην ανθρωπότητα είναι μεγίστης σημασίας. Μας διευκολύνει σε πολλούς τομείς και οι δυνατότητες του είναι αμέτρητες. Αρχικά, μας δίνει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην επικαιρότητα. Είναι ένα μέσο ενημέρωσης που είναι δωρεάν και οικολογικό. Γιατί να σπαταλήσουμε τόνους χαρτιού, ενώ μπορούμε να αναζητήσουμε τα νέα σε μια ιστοσελίδα; Ύστερα, μας ψυχαγωγεί. Μπορούμε να κατεβάσουμε ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ όποτε θέλουμε, χωρίς κανένα απολύτως κόστος. Μπορούμε να παίζουμε παιχνίδια, να διαβάζουμε ηλεκτρονικά βιβλία, και να επικοινωνούμε με τους φίλους και την οικογένειά μας. Τέλος, όπως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει, αυτή την περίοδο που διανύουμε το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, το διαδίκτυο μας έχει «σώσει». Η εκπαίδευση και η εργασία δε σταμάτησαν, αλλά πραγματοποιήθηκαν από το σπίτι, καθώς και ήταν εφικτές οι συναλλαγές. Το διαδίκτυο, μας επέτρεψε να συνεχίσουμε όσο πιο κανονικά γινόταν τις ζωές μας.




    Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες αρνητικές συνέπειες της ένταξής του στις ζωές μας. Ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι από την κακή χρήση του. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι εθισμένοι νέοι. Η παράλληλη αυτή ζωή που έχουν διαδικτυακά δεν είναι απίθανο να τους απομονώσει από την κανονική τους ζωή. Η υπερβολική χρήση του διαδικτύου έχει αρνητικά αποτελέσματα στις ζωές μας, όπως να μην έχουμε καλή ψυχική και σωματική υγεία.

    Ανακεφαλαιώνοντας, το διαδίκτυο είναι αναμφίβολα χρήσιμο σε όλους τους τομείς, αλλά η χρήση του πρέπει να επιτρέπεται σε άτομα τόσο ώριμα ηλικιακά, ώστε να κατανοούν τις επιπτώσεις του.

 









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz