Τόνγκα, συγκλονιστικές συνέπειες είχε η έκρηξη του ηφαιστείου, του Χρήστου Τατόγλου

    Η τεράστια έκρηξη του ηφαιστείου Χούνγκα Τόνγκα-Χούνγκα Χα'απάι στο νησιωτικό κράτος Τόνγκα του Ειρηνικού δημιούργησε πρωτόγνωρους ισχυρούς «κυματισμούς» στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, ένα φαινόμενο που οι επιστήμονες δεν είχαν ποτέ παρατηρήσει μέχρι σήμερα μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη.

    Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα το κρουστικό αυτό κύμα έχει περάσει όχι μόνο μια αλλά δύο φορές πάνω από την ατμόσφαιρά της, με αποτέλεσμα να προκαλέσει απότομη πτώση στην ατμοσφαιρική πίεση.

    Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι οι επιπτώσεις της έκρηξης θα διαρκέσουν αρκετά, επηρεάζοντας τον καιρό σε μεγάλες αποστάσεις, μέχρι και στην Ευρώπη. «Θα παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά, για να δούμε πώς θα εξελιχθεί», δήλωσε ένας γνωστός επιστήμονας που ασχολείται με το θέμα. Αναμένουμε να δούμε αν το συγκεκριμένο ηφαίστειο μπορεί να «δώσει» και άλλες μεγάλες εκρήξεις.

    Μπορεί κανείς να καταλάβει ότι, όσο και να εξελίσσεται ο άνθρωπος τεχνολογικά, δεν μπορεί με τίποτα να ελέγξει την φύση. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, πως ο άνθρωπος θα πρέπει να αντιμετωπίζει τη φύση με σεβασμό, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτεί από τις εκπλήξεις που του επιφυλάσσει. Είναι σημαντικό ο άνθρωπος να απαλλαγεί από την αλαζονική λογική του και να πάρει τη φύση στα σοβαρά. 









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz