Η ηλεκτροκίνηση και οι αλλαγές στην οικονομία, του Χαράλαμπου Μεγαγιάννη

    Εν μέσω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης αναμενόμενο είναι να βλέπουμε έναν αυξημένο βαθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον δρόμο. Περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων έχουνε ήδη αρχίσει να παρασκευάζουν αυτό το είδος αμαξιών. Αρχικά, η ηλεκτροκίνηση έχει αλλάξει ριζικά την αγορά των αμαξιών και τον τρόπο σκέψης των πιθανών αγοραστών. Τα αυτοκίνητα αυτά είναι σαφώς πιο εξελιγμένα σε θέματα τεχνολογίας πράγμα το οποίο πολλοί άνθρωποι αναζητούν κατά την αγορά τους. Η τεχνολογία έχει γίνει πολύ σημαντική στην καθημερινή ζωή μας, οπότε η επιλογή να υπάρχει και στο αμάξι μας συνήθως έλκει παραπάνω τους αγοραστές. Επιπροσθέτως, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που πλήττει τον κόσμο μας οι τιμές των καυσίμων έχουν αυξηθεί πολύ, με αποτέλεσμα με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η αγορά ενός σύγχρονου ηλεκτρικού οχήματος να μας φαίνεται πιο φτηνή σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές που είναι διαθέσιμες στη σημερινή αγορά. Ακόμη, στις χώρες του εξωτερικού τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι ηλεκτροκίνητα.

    Φυσικά πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν αρνητικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά κάθε καινούργια  εφεύρεση του ανθρώπου φέρει μαζί της και μερικά μειονεκτήματα. Πρώτα και κύρια η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων είναι πιο ακριβή σε σχέση με τα υπόλοιπα στην αγορά. Αυτό δυσκολεύει την αγορά τους, καθώς πολλοί πολίτες μπορεί να μην έχουνε τα ζητούμενα χρήματα, ώστε να μπορέσουνε να κάνουνε τις συγκεκριμένες αγορές. Επιπλέον, το κόστος φόρτισης διαφέρει πολύ σε σχέση με ένα βενζινοκίνητο. Παράλληλα αρκετά άτομα χάνουν τις δουλείες τους στα βενζινάδικα, καθώς λιγότεροι άνθρωποι πηγαίνουνε να βάλουνε βενζίνη, επειδή φορτίζουνε τα οχήματά τους στο σπίτι τους.


    Κατά τη γνώμη μου πιστεύω ότι τα ηλεκτρικά αμάξια θα ωφελήσουν την αγορά καθώς και συνολικά τη ζωή των ανθρώπων. Φυσικά, θα υπάρξουν και τα αρνητικά με κυριότερο την απώλεια θέσεων εργασίας για ορισμένους ανθρώπους, αλλά θεωρώ πως θα βρεθεί ένας τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz