Το φαινόμενο Ραφαέλ Ναδάλ, της Κωνσταντίνας Σταμούλη


    Ο Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε το 21ο του τρόπαιο σε Γκραν Σλαμ νικώντας τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Παρά τις επιπτώσεις που του προκάλεσε η νόσηση από 
Covid-19 και τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των δύο αντιπάλων, ο Ναδάλ απέδειξε για άλλη μια φορά τις ικανότητές του.

    Ωστόσο, η νίκη του προσπαθεί να περάσει ένα ηθικό δίδαγμα. Ο Ναδάλ με την ένδοξη νίκη του παρακινεί το κοινό στον αθλητισμό. Ο αθλητισμός δεν αφορά συγκεκριμένη ηλικία ή φυσική κατάσταση και είναι δικαίωμα όλων. Εκτός από αυτό, μας βοηθάει να κατανοήσουμε ότι ο αθλητισμός απαιτεί τόλμη, υπομονή, κότσια και μεγάλη επιμονή. Τα προτερήματα αυτά ακολουθούν τον άνθρωπο σε όλη του τη ζωή. Είναι σίγουρο μάλιστα πως θα χρησιμεύσουν και σε διάφορους άλλους τομείς εκτός του αθλητισμού, καθώς προσαρμόζουν το μέλλον προς το καλύτερο και οδηγούν στην επιτυχία.



    Κλείνοντας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε αντίστοιχη στάση ζωής με τον Ραφαέλ Ναδάλ. Για τους παραπάνω λόγους, η ένταξη στον χώρο του αθλητισμού μόνο ευνοϊκή μπορεί να είναι, καθώς έχει να προσφέρει πολλά. Δεν πρέπει να απαρνιόμαστε την εξάσκηση ενός αθλήματος υποτιμώντας τους εαυτούς μας. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι φτιαγμένοι πρωταθλητές.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz