Διασώθηκαν τα σκυλιά-φαντάσματα των βραχονησίδων, της Έλενας Δούρου

    Στις μέρες μας δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων και τα αδέσποτα διαρκώς αυξάνονται. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι φιλοζωικές και άλλες παρόμοιες οργανώσεις να γεμίζουν ασφυκτικά με παρατημένα ζώα.

    Για το γεγονός αυτό ευθύνονται οι άνθρωποι που παίρνουν κατοικίδια χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Έτσι τα ζώα εμφανίζουν επιθετικές συμπεριφορές απέναντι στα αφεντικά τους, διότι νοιώθουν παραμελημένα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγουν στον δρόμο.

    Ένα πρόσφατο περιστατικό εγκατάλειψης ζώων παρατηρήθηκε πρόσφατα στο νησί των Οινουσών. Το περιστατικό έγινε πριν λίγες μέρες σε δύο βραχονησίδες στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσών, όταν η φιλοζωική ομάδα "Συζώ" εντόπισε δεκατέσσερα παρατημένα σκυλιά που ζούσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Δύο από τα οποία βρέθηκαν νεκρά και το ένα διασώθηκε την επόμενη μέρα. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του απάνθρωπου φαινομένου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι μέσω φιλοζωικών προγραμμάτων που θα παρέχονται από το κράτος έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων.












Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz