Σειρές επιστημονικής φαντασίας, του Γιώργου Χρυσού

Τα τελευταία 10 χρονιά έχουν γυριστεί πολλές σειρές επιστημονικής φαντασίας, λίγες από αυτές, όμως, έχουν γίνει παγκοσμίως διάσημες. Τρεις από αυτές ήταν τόσο ωραίες που έπρεπε να τις δω, ώστε να τις προτείνω για να τις δουν μικροί και μεγάλοι.

1. The Mandalorian

H σειρά αυτή είναι βασισμένη στο συμπάν των star wars. Τα γεγονότα συμβαίνουν 9 χρονιά μετά από την ταινία «A new hope». Το θέμα της σειράς έχει σχέση με μια κουλτούρα πολεμιστών που ζουν στις σκιές. Εστιάζουμε σε έναν κυνηγό επικηρυγμένων που ο στόχος του είναι να σκοτώσει ένα άτομο, αλλά τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε… Η σειρά αυτή γυρίστηκε το 2019 και μπορείτε να τη δείτε μέσω Disney+.


2. Stranger Things

Τα συμβάντα αυτής της σειράς, που παραπέμπει σε θρίλερ, εκτυλίσσονται την εποχή του ψυχρού πολέμου (1980). Όταν ένα παιδί εξαφανίζεται σε μια μικρή πόλη, οι φίλοι του και η αστυνομία σιγά σιγά ανακαλύπτουν τα τέρατα που κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση… Η σειρά αυτή άρχισε να γυρίζεται το 2016 και θα προβάλει τον 4ο κύκλο το καλοκαίρι του 2022. Μπορείτε να τη δείτε μέσω της πλατφόρμας του Νetflix.


3. The Flash

Αυτή η σειρά βασίζεται στην ενσάρκωση του Barry Allen του χαρακτήρα της DC Comics, του Flash, έναν υπερήρωα-μαχητή του εγκλήματος που έχει τη δύναμη να κινείται με υπεράνθρωπες ταχύτητες. Γυρίστηκε το 2014 και έχει 8 κύκλους επεισοδίων. Μπορείτε να τη δείτε μέσω του Netflix.











Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz