Ο τουρισμός στην Ελλάδα αυξάνεται, της Κωνσταντίνας Σταμούλη

Από τώρα ξεκίνησαν οι κρατήσεις με προορισμό την Ελλάδα. Για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου έχουν ήδη προγραμματιστεί περισσότερες από ένα εκατομμύρια θέσεις στις πτήσεις με προορισμό την πατρίδα μας. Φαίνεται επίσης ότι οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ιταλοί καθώς και οι Ολλανδοί θεωρούν τη χώρα μας ιδανικό προορισμό για να περάσουν τις διακοπές τους. Η Αθήνα είναι η περιοχή που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών. Όμως, είναι η ανάπτυξη του τουρισμού επωφελής για την Ελλάδα;


Αυτή η ξαφνική αύξηση του ελληνικού τουρισμού θα φέρει ευνοϊκά συμφέροντα στη χώρα. Αρχικά, η χώρα θα επωφεληθεί οικονομικά, επειδή οι τουρίστες κατά τη διαμονή τους θα ξοδέψουν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό και έτσι η Ελλάδα θα ενισχυθεί οικονομικά. Εκτός από αυτό, η Ελλάδα θα διαφημιστεί ακόμα περισσότερο και ο τουρισμός στη χώρα όλο και θα αυξάνεται. Επιπλέον, ο ελληνικός πολιτισμός θα διαδοθεί σε άλλες χώρες. Η κουλτούρα και τα ιδεώδη της χώρας θα τιμηθούν παγκοσμίως.


Είναι γεγονός ότι και εμείς έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τον τουρισμό στη χώρα μας. Θα μάθουμε για άλλους πολιτισμούς, διαφορετικούς από τον δικό μας και έτσι θα εκτιμήσουμε τη διαφορετικότητα μας αλλά και την ιδιαιτερότητα των άλλων χωρών. Θα εξάγουμε πολιτισμό σε άλλες χώρες και έτσι θα δημιουργήσουμε καλές σχέσεις με τα άλλα έθνη. Παράλληλα, θετικό στοιχείο που προσφέρει ο τουρισμός είναι και οι ανταλλαγές μαθητών από σχολεία της Ελλάδας με τους μαθητές άλλων χωρών. Είναι μία μοναδική ευκαιρία την οποία οι μη τουριστικά ανεπτυγμένες χώρες δεν μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές τους.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε το πόσο αγαπητή είναι η χώρα μας στους τουρίστες. Φαίνεται πως το καλοκαίρι που έρχεται θα έχουμε ακόμα περισσότερο τουρισμό στη χώρα μας, καθώς οι κρατήσεις έχουν αρχίσει από πολύ νωρίς.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz