Πόλεμος και ειρήνη, του Μεγαγιάννη Χαράλαμπου

Καθώς ξεφύλλιζα τις εφημερίδες παρατήρησα το σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου, μέσα από το οποίο σχολιάζεται ο πόλεμος που εκτυλίσσεται μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην εφημερίδα Καθημερινή 


Ο πρόεδρος της Ρωσίας φαίνεται να έχει καλυμμένα τα χέρια του με αίμα και να κρατιέται από ένα πιθανότατα αναπηρικό αμαξίδιο. Ακόμη, από πάνω του είναι γραμμένη με αίμα η λέξη “peace” και το σύμβολο τη ειρήνης. Το σκίτσο μας παρουσιάζει την κατάσταση που υπάρχει στον κόσμο μας χωρίς να χρησιμοποιεί λόγια. Δείχνει πως τα χέρια του Πούτιν έχουνε καλυφθεί με αίμα μετά την εισβολή του στην Ουκρανία. Το οξύμωρο είναι πως με τις πράξεις του αυτές ίσως ο ίδιος να πιστεύει ότι θα καταφέρει να αποκτήσει ειρήνη, αν και έχει σκοτώσει αρκετούς ανθρώπους και έχει θέσει σε αμφισβήτηση την ειρήνη σε όλη την Ευρώπη.

Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να σταματήσει τον πόλεμο ο Πούτιν, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και να βιώσουμε καταστάσεις που τόσα χρόνια διαβάζαμε στα ιστορικά βιβλία. Για να μην επαναληφθεί για άλλη μια φορά η ιστορία, σαν ενεργοί πολίτες από όλες τις χώρες θα πρέπει να συμβάλουμε, ώστε να δοθεί ένα τέλος στον πόλεμο, καθώς βλάπτει την κοινωνία μας. Όλοι μας θα μπορούσαμε να πιέσουμε  τις κυβερνήσεις μας να δηλώσουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να κυριαρχήσει πάλι η ειρήνη.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz