Γιατί κάποιος να αρχίσει βόλεϊ;, της Ελευθερίας Σεφτελή και της Ζωής Μουρατίδου

 

Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί μέσα από το παιχνίδι μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, να επικοινωνούμε, να μοιραζόμαστε, να σεβόμαστε τον προπονητή, τους κανόνες, τους συμπαίκτες. Μαθαίνουμε να λειτουργούμε με το εμείς και όχι με το εγώ.

 

Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί μια ομάδα με έξι διαφορετικά μυαλά έχει ένα κοινό στόχο. Να συνεργαστεί και να κρατήσει την μπάλα στον αέρα παίρνοντας γρήγορες και εύστοχες αποφάσεις, εντός χιλιοστών του δευτερολέπτου, με συνέπεια την αναβάθμιση του νοητικού επιπέδου των παικτών.


Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί μας βοηθάει στην ισορροπία, τον συντονισμό και την εκγύμναση όλου του σώματος.

Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί ενδυναμώνει τα  χέρια τα οποία πρέπει να χτυπήσουν την μπάλα, αναπτύσσει γρήγορα πόδια για να τρέξουν και να κάνουν μια γρήγορη μετακίνηση, να κάνουν ένα ψηλό άλμα και αποκτάμε δυνατό κορμό λόγω της  σωστής στάσης του σώματος. 

Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί ενώ παλαιότερα μας κυρίευε ανασφάλεια, τώρα κοινωνικοποιηθήκαμε και ανυπομονούμε να παίζουμε μπροστά σε κοινό, μικρό ή μεγάλο, χτίζοντας έτσι βήμα-βήμα την αυτοπεποίθησή μας.

Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί μας μαθαίνει να οργανώνουμε το πρόγραμμα μας για να πάμε στην προπόνηση.


 

ØΔιαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί μας μαθαίνει να αγαπάμε, να γνωρίζουμε και να σεβόμαστε το σώμα μας ακολουθώντας σωστή διατροφή, προπόνηση και διαπαιδαγώγηση.

Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί μας ξυπνάει με όρεξη και βελτιώνει τις μαθησιακές μας επιδόσεις.

Ø Διαλέγουμε το βόλεϊ, γιατί μέσα από αυτό γνωρίζουμε ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας έτσι φιλίες ζωής.












Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz