Race for the cure, της Χάρις Μαρίας Βρυώνη και της Μαλένας Σχίζα



Ο σύλλογος «Άλμα Ζωής» για να δώσει ελπίδα στις γυναίκες που νοσούν από τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έναν μαραθώνιο αγώνα τόσο τρεξίματος όσο και περπατήματος στον οποίο συμμετέχουν γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών καθώς επίσης και παιδιά.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Στη χώρα μας έχουμε περισσότερες από 5.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο. Παράλληλα αποτελεί συνολικά τη δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών από κακοήθες νεόπλασμα και την πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες μεταξύ 45 και 60 ετών. 

Πως ξεκίνησε, όμως, αυτός ο ισχυρός, φιλανθρωπικός αγώνας; 

Το 1982 η Nancy Brinker ξεκίνησε την παγκόσμια κινητοποίηση εναντίον του καρκίνου του μαστού μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει στην αδερφή της. Λίγο πριν φύγει από την ζωή, η Nancy υποσχέθηκε στην αδερφή της Susan G. Komen ότι θα έκανε ότι περνούσε από τις δυνάμεις της για να βρεθεί η θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

Από τότε που πρωτοξεκίνησε στο Dallas του Texas, το Race for the Cure έφτασε να είναι σήμερα κορυφαίο γεγονός ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με παρουσία σε 150 πόλεις και συμμετοχές που υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο σε όλο τον κόσμο! 


Στην Ελλάδα το 2009 έλαβε χώρα ο συμβολικός αγώνας δρόμου και περιπάτου που στις μέρες μας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς αγώνες. 

Φέτος, στις 2 Οκτωβρίου 2022, διοργανώθηκε διά ζώσης, αλλά και διαδικτυακά, στο Ζάππειο. 

Ο παραπάνω αγώνας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αθήνα και  βγαίνει στην δημοσιότητα ένα link στο οποίο μπορεί ο καθένας να δηλώσει συμμετοχή.  










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz