Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου, των Μαλένα Σχίζα και Χάρις Μαρία Βρυώνη




    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έλαβε χώρα η εθνική παρέλαση προς τιμήν των Ελλήνων συμπατριωτών μας που πολέμησαν το 1940 ενάντια στον γερμανικό και ιταλικό ζυγό. 

    Η εθνική επέτειος αυτή ξεκίνησε όταν ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το ξακουστό σε όλους μας «ΟΧΙ»  που σημάδεψε τον ελληνικό λαό και αποτελεί σύμβολο της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας! (Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες γιορτάζουν την έναρξη του πολέμου και όχι την λήξη).

    Η επέτειος του ‘’όχι’’ γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της κατοχής και συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου Αθηνών (28/10/1941).

    Το σχολείο μας την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 συμμετείχε στην Παρέλαση που διοργανώθηκε στον Άγιο Στέφανο. Οι μαθητές φορούσαν τα κλασσικά ρούχα της παρέλασης συμπεριλαμβανόμενου ενός μπλε πουλόβερ με το σήμα της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.  

Οι μαθητές της σημαίας παρευρέθηκαν στον ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» ανήμερα της σπουδαίας αυτής γιορτής και στη συνέχεια συμμετείχαν στην κατάθεση στεφάνου. Έπειτα όλοι οι μαθητές τόσο του δικού μας σχολείου, όσο και των άλλων, συναντήθηκαν στο 1ο νηπιαγωγείο της περιοχής και ύστερα παρατάχθηκαν σε σειρές και ξεκίνησε το γνωστό σε όλους μας βήμα. 

    Η παραπάνω παρέλαση έχει ως σκοπό να μας προτρέψει να πολεμάμε και να μαχόμαστε καθημερινά, για να πετύχουμε τους στόχους, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και τις ικανότητές μας. Χάρη σε αυτή την επέτειο διαμορφώνουμε αίσθημα της εθνικής συνείδησης, μπορούμε να εκτιμήσουμε τις απλές χαρές της ζωής και να βρούμε σε αυτές την ευτυχία και την ελευθερία, δύο αξίες που οι πρόγονοι μας στερήθηκαν αλλά πολέμησαν με θάρρος και ηρωισμό για να τις έχουμε εμείς σήμερα.











Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz