Τα βιβλία και η προσφορά τους, της Νατάσας Γαντέ

    Με αφορμή τη σειρά βιβλίων «Απόκλιση» με συγγραφέα τη Βερόνικα Ροθ που διάβασα πρόσφατα και πραγματικά με άγγιξε και με συνάρπασε θα ήθελα να μιλήσω για τη σημασία και την προσφορά των βιβλίων στους ανθρώπους.


    Γενικά, τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για το πόσο σημαντικά είναι τα βιβλία για τα παιδιά και για τη σωστή ανάπτυξή τους. Οι γονείς  συχνά από μικρή ηλικία τα ενθαρρύνουν να διαβάζουν για να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους, να μάθουν να γράφουν ορθογραφημένα, να βελτιώσουν τις ικανότητες συγκέντρωσης και κατανόησής τους και γενικά να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις.  Όσο μεγαλώνουν προτείνουν να διαβάζουν και πιο δύσκολα βιβλία, που πιστεύουν ότι μπορούν να τους προσφέρουν περισσότερα. Οπότε, σίγουρα η συμβολή των βιβλίων σε αυτόν τον τομέα είναι καθοριστική.  



    Όμως, πιστεύω ότι πάνω από όλα τα βιβλία προκαλούν ψυχική απόλαυση. Αρχικά ένα καλό βιβλίο μπορεί να αναπτύξει τη φαντασία σου, αφού σε ταξιδεύει σε άλλους κόσμους, σου δημιουργεί άπειρες εικόνες και να σε κάνει να χαθείς μέσα στις σελίδες του, αποτελώντας μια διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επιπλέον, πολλά βιβλία σε αγγίζουν, καθώς η κάθε σελίδα πυροδοτεί νέα συναισθήματα, ταυτίζεσαι με τους χαρακτήρες και μπορείς να τους νιώσεις, λυπάσαι ή χαίρεσαι μαζί τους. Τέλος, πιστεύω ότι υπάρχουν βιβλία που διευρύνουν τους ορίζοντές σου και σε θέτουν σε διαδικασίες προβληματισμών και νέων σκέψεων για ποικίλα θέματα. Άρα, καταλήγοντας η ανάγνωση ενός βιβλίου που σου αρέσει είναι πραγματικά μια ολόκληρη εμπειρία.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz