Η αποχώρηση του Ρότζερ Φέντερερ από το τένις, της Μαρίας Ράμμου και της Παυλίνας Παινέση

    Συγκίνηση προκάλεσε ο Ρότζερ Φέντερερ το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, όταν έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Στο πλαίσιο του Laver Cup, μαζί με τον Ράφα Ναδάλ αγωνίστηκε στο διπλό κόντρα στους Αμερικανούς Σοκ και Τιαφόε.

    Στο τελετουργικό που ακολούθησε την αναμέτρηση και διήρκεσε μέχρι πολύ αργά, ο Φέντερερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για το φινάλε μιας πολύ μεγάλης καριέρας. Ακριβώς το ίδιο ίσχυε και για τους γύρω του και κυρίως για τον Ναδάλ.


    Ο Ρότζερ Φέντερερ αποχωρεί από το τένις έχοντας κατακτήσει 20 Grand Slam και 103 τίτλους συνολικά. Έμεινε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Πέτυχε 1.251 νίκες και δεν εγκατέλειψε σε κανένα από τα παιχνίδια που έπαιξε στο μονό.
    Ο Φέντερερ στο συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμά του αναγνώρισε πόσο ευλογημένος υπήρξε για να έχει αυτό το ταλέντο στο τένις και ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που ήταν στο πλευρό του και φυσικά την οικογένειά του.
    Μέσα από τη σπουδαία πορεία του ο Ρότζερ Φέντερερ μας δείχνει ότι με την πίστη και τη σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε όλους τους στόχους μας αρκεί να προσπαθήσουμε. Επίσης ωθεί πολλούς νέους να εισέλθουν και αυτοί στον χώρο του τένις. Γι' αυτό και αποτελεί πρότυπο για όλους μας.












Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz