Τα δέντρα σώζουν ζωές, από τη Ναζάϊ Ελιζαμπέτα και τη Μουζουράκη Δανάη


Την Κυριακή (20/11/22) πραγματοποιήθηκε στην Πεντέλη δενδροφύτευση η οποία είχε στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Με αφορμή την περιβαλλοντική αυτή δράση θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τα οφέλη των δέντρων στην υγεία μας.

Αρχικά, τα δέντρα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην μακροζωία, καθώς, σύμφωνα με κάποιες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, όσοι άνθρωποι ζούσαν σε περιοχές με περισσότερο πράσινο είχαν λιγότερες πιθανότητες θανάτου. Επιπλέον ωφελούνται σε μεγάλο βαθμό οι άνθρωποι που πάσχουν από αυπνίες καθώς η ζωή σε περιοχές με πολύ πράσινο βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται καλύτερα.

Επιπροσθέτως, τα δέντρα στις γειτονιές της πόλης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη μείωση της θερμοκρασίας ιδίως το καλοκαίρι που οι άνθρωποι υποφέρουν από το φαινόμενο της θερμοπληξίας. Ακόμα, υπάρχουν αρκετές έρευνες οι οποίες έχουν δείξει ότι μια μικρή βόλτα έξω στη φύση μπορεί να καταπολεμήσει το στρες και την κατάθλιψη. Τα δέντρα φιλτράρουν τον αέρα μαζεύοντας τα τοξικά στοιχεία με συνέπεια να καταπολεμούν τη μόλυνση του αέρα. Εκτός από αυτό, τα δέντρα όχι μόνο  βοηθούν στην καλύτερη υγεία του αναπνευστικού συστήματος, αλλά μπορεί να ανακουφίσουν και από τα συμπτώματα του άσθματος.

Συμπερασματικά, οι άνθρωποι στις μέρες μας πρέπει να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν με σκοπό να αναγνωρίσουν ποια είναι τα οφέλη που προσφέρουν τα δέντρα στις ζωές τους, έτσι ώστε να μην κόβουν άλλα και να συμμετέχουν σε ανάλογες δράσεις δενδροφύτευσης.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz