Ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός για σχολεία, του Βασίλη Αναδιώτη

Με αφορμή την τριήμερη εκδρομή που θα πάει η Γ΄ τάξη του Β΄ Γυμνασίου μας θα ήθελα να παρουσιάσω έναν όμορφο τουριστικό προορισμό, τα Μετέωρα. 


Καταρχάς, η περιοχή της Καλαμπάκας είναι ένας πολύ βολικός προορισμός, αφού βρίσκεται μόλις 3 ώρες από την Αθήνα. Στην περιοχή αυτή υπάρχει πλήθος επιλογών και αξιοθέατα που μπορεί κανείς να επισκεφτεί. Το πιο σπουδαίο από αυτά είναι φυσικά τα Μετέωρα, ένα σύνολο μοναστηριών μοναδικό, αφού έρχονται μέχρι και τουρίστες του εξωτερικού για να τα θαυμάσουν. Εκεί επίσης βρίσκεται το σπήλαιο της Θεόπετρας, το πλανητάριο των Μετεώρων και το γραφικό χωριό Καστράκι. 


Τα Μετέωρα είναι ένα εντυπωσιακό κινηματογραφικό σκηνικό που αξίζει να δει κανείς από κοντά έστω μια φορά στη ζωή του. Η θέα από τους θεόρατους βράχους που πάνω τους βρίσκονται τα γραφικά μοναστήρια είναι εντυπωσιακή. Στα Μετέωρα υπάρχουν 24 μοναστήρια από τα οποία λειτουργούν τα 6, ενώ τα υπόλοιπα 15 είναι ακατοίκητα και ερειπωμένα. Σιγουρευτείτε πως θα συμπεριλάβετε στην επίσκεψή σας τον βράχο του Αγίου Πνεύματος, το μοναστήρι της Υπαπαντής και τον Άγιο Νικόλα τον Μπάντοβα. Ένα άλλο αξιοθέατο που θα πρέπει να θαυμάσει κανείς είναι το σπήλαιο της Θεόπετρας. Βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Καλαμπάκας, μόλις 4 χιλιόμετρα από τα μαγευτικά Μετέωρα. Ακολούθως αξίζει κανείς να επισκεφτεί το Πλανητάριο Μετεώρων το οποίο ολοκληρώθηκε πριν 3 χρόνια και αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα, αφού όλοι θα θέλανε να δούνε από τόσο ψηλά τα άστρα. Τέλος μόλις 2 χιλιόμετρα από τα Μετέωρα βρίσκεται το γραφικό χωριό Kαστράκι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό και περιλαμβάνεται, μαζί με το σύνολο της περιοχής των Μετέωρων, από το 1988 στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. 


Συνοψίζοντας, τα Μετέωρα είναι ένας ιδανικός προορισμός για εκδρομές, αφού υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα για να απολαύσει κανείς αλλά είναι και σε μια βολική απόσταση, μόλις 3 ώρες από την Αθήνα. 










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz