Animal testing: ας καταργήσουμε τα πειράματα σε ζώα!, από τη Σεφτελή Ελευθερία και τη Μουρατίδου Ζωή


Είμαστε στον 21ο αιώνα και ήρθε η στιγμή να πάψουμε τα πειράματα σε ζώα όσο αναφορά βιομηχανικές εταιρίες  καλλυντικών και προϊόντων που δεν απαραίτητα . Η παγκόσμια ημέρα κατάργησης των πειραμάτων στα ζώα που έχει οριστεί  24 Απριλίου οφείλει να σηματοδοτήσει την αρχή για μια νέα σελίδα στα δικαιώματα των ζώων. 

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:  
Φαντάσου να βρίσκεσαι εγκλωβισμένος και δεμένος σε έναν μικροσκοπικό χώρο, χωρίς φωτισμό και να σε υποβάλλουν σε βασανιστήρια, προκαλώντας σου πόνο και σκοτώνοντας σε αργά και βασανιστικά. Ακούγεται σαν εφιάλτης σωστά;  
Δυστυχώς αυτό βιώνουν κάθε χρόνο περίπου 100 εκατομμύρια ζώα, από μικρά ποντικάκια μέχρι και μεγαλόσωμοι πίθηκοι. Για την ακρίβεια, οι πρώτες τρεις χώρες στις οποίες οι επιστήμονες αναγκάζουν τα ζώα σε βασανισμό μέσω πειραμάτων είναι:
Κίνα (21 εκατομμύρια πειραματόζωα)
Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (16 εκατομμύρια)
Ιαπωνία (15 εκατομμύρια).
Τι ακριβώς συμβαίνει δηλαδή ; 
Ουσιαστικά το ζώο αναγκάζεται να υποβληθεί μια διαδικασία η οποία του προκαλεί πόνο, ταλαιπωρία, αγωνία ή διαρκή βλάβη. Τα ζώα αυτά, βλάπτονται σκόπιμα, όχι για το δικό τους καλό, και συνήθως σκοτώνονται στο τέλος του πειράματος.

1. Το 92% των προϊόντων που δοκιμάζονται στα πειραματόζωα τελικά δεν εφαρμόζονται ποτέ στους ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει, διότι είτε αποδεικνύονται πολύ επικίνδυνα, είτε δεν λειτουργούν. 

2. το 2015, έγιναν 207.724 δοκιμές σε σκύλους και 158.780 δοκιμές σε πιθήκους σε όλο τον κόσμο!

Τι είναι το Leaping Bunny 
Φυσικά θα πρέπει να αναφέρουμε και την ύπαρξη, του προγράμματος Leaping Bunny το οποίο από το 1996, συνδέει τους καταναλωτές με εταιρείες που δεν πραγματοποιούν πειράματα στα ζώα, όπως ορίζει το εταιρικό πρότυπο συμπόνιας για τα ζώα. Όλο και περισσότερες εταιρείες στον κόσμο δεσμεύονται να τερματίσουν τις δοκιμές σε ζώα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης προϊόντων.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ANIMAL TESTING FREE!!











Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz