Νεαροί ρήτορες αγωνίστηκαν στους Αγώνες προφορικού λόγου στα Αρσάκεια

Διακόσιοι εξήντα  μαθητές των Αρσακείων και Τοσιτσείων σχολείων έλαβαν μέρος στην Ζ΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, που οργάνωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Φ.Ε.) στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2014 στα  Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης και στη «Στοά του Βιβλίου».
Οι 260 μαθητές από 13 σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) έλαβαν μέρος στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων και στα ατομικά αγωνίσματα του Προτρεπτικού Λόγου, του Αυθόρμητου Λόγου και της Νοηματικής Ανάγνωσης.
Μαζί τους 62 καθηγητές των Σχολείων της Φ.Ε., διαφορετικών ειδικοτήτων, συμμετείχαν ως κριτές των αγώνων, όπως και  πολλοί απόφοιτοι των Σχολείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης  και Πάτρας, οι οποίοι  και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να μπορέσουν οι  εκκολαπτόμενοι νεαροί ρήτορες να εκφραστούν ελεύθερα αξιοποιώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους  και να μπορέσουν να βιώσουν την αξία της γόνιμης και πολιτισμένης αντιπαράθεσης αρθρώνοντας σαφή και τεκμηριωμένο λόγο.
Οι αγώνες ήταν ανοιχτοί στο κοινό και την Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί γύροι όλων των αγωνισμάτων καθώς και  η Τελετή Λήξης στη «Στοά του Βιβλίου».
Στη τελετή λήξης χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης,  ο οποίος τόνισε την παιδαγωγική σημασία της συμμετοχής  των μαθητών στους Αγώνες Προφορικού Λόγου. Επίσης συνεχάρη την Οργανωτική Επιτροπή η οποία αποτελείτο από τους κ. Σ. Γρατσία,  Γ. Κωνσταντακάκη, Ειρ. Τσαγκαράκη, από τα Σχολεία της Αθήνας και Β. Βαβαρούτσος, Β. Δεμίρη από τα Σχολεία της Θεσσαλονίκης.
Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε και  η υπεύθυνη των Ρητορικών Αγώνων της Φ.Ε η κ. Χρύσα Παπουτσάκη, η οποία είναι και η Υπεύθυνη των Ρητορικών Αγώνων της Φ.Ε. .








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz