Βίντεο δείχνει πώς μας βλέπει ο ήλιος. Ξέρετε;


Βουτιές, αλμύρα, παιχνίδι στην άμμο και πλήρης έκθεση στον ήλιο είναι μερικά από τα συνηθέστερα χαρακτηριστικά ενός τυπικού καλοκαιριού στην Ελλάδα. Πολλές φορές, χωρίς αντηλιακό, χωρίς γυαλιά, χωρίς ομπρέλα. Ποιες είναι οι επιπτώσεις ενός ηλιοκαμένου σώματος που μένει εκτεθειμένο στο πλούσιο φυσικό φως; Μέχρι τώρα, μπορούσαμε μόνο να φανταστούμε, τώρα έχουμε και οπτικά τα αποτελέσματα.
Ο Thomas Leveritt, μερικοί περαστικοί και μια κάμερα, παρουσιάζουν στο βίντεο “Πώς σε βλέπει ο ήλιος”, την αληθινή όψη του ανθρώπινου προσώπου όταν είναι πλήρως εκτεθειμένο στον ήλιο. Οι άνθρωποι που στήνονται μπροστά στην κάμερα για να δουν το πρόσωπό τους στην υπεριώδη ακτινοβολία, μένουν έκπληκτοι απέναντι στην πλήρη μεταμόρφωση που αντικρίζουν.
Αξίζει λοιπόν, να θυμόμαστε πως ένα μέρος από το αόρατο φάσμα του ήλιου, η υπεριώδης ακτινοβολία, ευθύνεται για μια μεγάλη ποικιλία επικίνδυνων καταστάσεων για το δέρμα. Το αποτέλεσμα ποικίλλει το ίδιο. Ξεκινάει από έναν απλό ερεθισμό και μπορεί να εξελιχθεί μέχρι και σε κάποια μορφή καρκίνου σε βάθος χρόνου. 
Η ζεστασιά με την οποία μας αγκαλιάζει κάθε καλοκαίρι ο ήλιος μπορεί να είναι γοητευτική, αλλά καλό είναι να θυμόμαστε πως η φωτοπροστασία υπερτερεί στο μακροπρόθεσμο μέλλον. Γι' αυτό πριν κατευθυνθούμε παρορμητικά στις παραλίες, ας έχουμε στο μυαλό μας το παρακάτω βίντεο. Ας προσέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τον ήλιο που μας παρατηρεί από ψηλά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να βρει αφορμή για να μας πλησιάσει απειλητικά με τις ακτίνες του. 











Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz