"Το τρίτο κύμα". Ανακοίνωση για την εξόρμηση της Γ' Γυμνασίου, της μαθήτριας του Γ1 Βιργινίας Αναγνωστοπούλου

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 οι μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Το τρίτο κύμα» από την εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο θέατρο «Χώρα».
Οι μαθητές θα αναχωρήσουν το πρωί από το σχολείο και μετά το τέλος της επίσκεψης θα επιστρέψουν στο σχολείο, από όπου θα αποχωρήσουν κανονικά.

"Το Τρίτο κύμα" είναι έργο των Ron Jones και Joseph Robinette, γεμάτο δράση και αγωνία. Η υπόθεση βασίζεται σε μία ερώτηση η οποία απευθύνεται από μία μαθήτρια γυμνασίου του Πάλο Άλτο στον κύριο Τζόουνς, καθηγητή της Ιστορίας, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Η μαθήτρια απορεί «Πώς οι Γερμανοί ανέχονταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφτιαχνε ο Χίτλερ;». Αντί για απάντηση, ο καθηγητής προτείνει ένα ανατρεπτικό πείραμα, με στόχο την κριτική προσέγγιση των γεγονότων. Καθώς το πείραμα περνάει στην εφαρμογή του, μαθητές και καθηγητής εμπλέκονται σε ένα ανεξέλεγκτο παιχνίδι ρόλων, που τους βυθίζει στη δίνη ενός επικίνδυνου μηχανισμού εξουσίας. Η εμπειρία του πειράματος θα τους οδηγήσει σε οριακές καταστάσεις και θα τους φανερώσει το αδυσώπητο πρόσωπο του φασισμού.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz