Πώς οι ξένες γλώσσες ωφελούν τα παιδιά στην εποχή μας, της μαθήτριας του Γ2 Πελαγίας Κουτλή

Είναι γεγονός πλέον, ότι κάθε παιδί που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, επιβάλλεται να γνωρίζει τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες. Το μέλλον των περισσότερων παιδιών, βασίζεται στην ικανότητά τους να μιλούν και να κατανοούν μία δεύτερη γλώσσα, εκτός από την μητρική τους.

Αρχικά, μια ξένη γλώσσα, είναι απαραίτητη για την παγκοσμιοποίηση και ικανότητα επικοινωνίας του παιδιού. Χωρίς αυτήν, οι πιθανότητες να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις που ζητάει ο "έξω κόσμος" είναι πολύ λίγες. Ειδικά στην εποχή που ζούμε, η τόσο στενή και έντονη διεθνική συγκοινωνία και επικοινωνία καθιστά την ξένη γλώσσα ακόμα πιο σημαντική.
Στη συνέχεια, ο επαγγελματικός τομέας είναι εξίσου ένας αυτονόητος λόγος. Η γνώση δεύτερης γλώσσας, δίνει την ικανότητα σε ένα παιδί που ξεκινάει την καριέρα του, να του προσφερθούν περισσότερες και μεγαλύτερες ευκαιρίες, σε σχέση με ένα άλλο, το οποίο γνωρίζει μόνο την μητρική του γλώσσα και οι επιλογές του είναι περιορισμένες.
Επιπροσθέτως, όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε μία γλώσσα, δεν μαθαίνουμε μόνο την γραφή ή την ομιλία της, αλλά ερχόμαστε σε επαφή με την σκέψη και την ιδιοφυΐα του λαού της. Μας μεταφέρει από τον συγκεκριμένο και περιορισμένο ορίζοντα της μητρικής μας γλώσσας σε μία άλλου είδους νοοτροπία.

Συνοψίζοντας, η εκμάθηση μιας διαφορετικής γλώσσας από τα παιδιά ωφελεί όχι μόνο την επαγγελματική καριέρα τους, αλλά τους είναι απαραίτητη για την καθημερινότητά τους και για την δημιουργία ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz