Η δράση της Unisef σήμερα και ποιά είναι τα οφέλη του να γίνει κανείς ανάδοχος παιδιού!, της μαθήτριας του Γ1 Φρύνης Ζαλώνη

Η Unicef δημιουργήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946.Γενικος στόχος της είναι η παροχή μακροπρόθεσμης ανθρωπιστικής βοήθειας σε παιδιά και μητέρες που ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και η στήριξη σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Η UNICEF διαθέτει γραφεία σε πάνω από 200 χώρες, τα οποία υπάγονται οργανικά σε 7 επί μέρους γεωγραφικούς τομείς. Η διοίκηση ασκείται από την έδρα στην Νέα Υόρκη. Σε αντίθεση με μη κυβερνητικές οργανώσεις ανάλογου ανθρωπιστικού χαρακτήρα, η UNICEF είναι διακυβερνητικός οργανισμός και έτσι υπολογίσιμος για τις κυβερνήσεις των κρατών. Αυτό το χαρακτηριστικό προσφέρει επιπλέον δυνατότητες και ευελιξία για δραστηριοποίηση σε κάθε χώρα. Το σημαντικότερο έργο που έχει πραγματοποιήσει είναι όλα τα παιδία του κόσμου να έχουν δικαιώματα. Το 1989, η παγκόσμια κοινότητα υποσχέθηκε σε όλα τα παιδιά τα ίδια δικαιώματα, με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Αυτά τα δικαιώματα βασίζονται στην αδιαπραγμάτευτη ανάγκη που έχει κάθε παιδί να επιβιώσει και να ενηλικιωθεί αναπτύσσοντας πλήρως τις δυνατότητές του, ανεξάρτητα από την καταγωγή και την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει. Σύμφωνα με τη Σύμβαση κάθε παιδί έχει:
 •Το δικαίωμα σε μια παιδική ηλικία.
 •Το δικαίωμα στη μόρφωση.
 •Το δικαίωμα στην υγεία.
 •Το δικαίωμα σε δίκαιη μεταχείριση.
 •Το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή του.
Κάθε μέρα τα δικαιώματα αυτά καταπατώνται. Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από ασθένειες που προλαμβάνονται. Εκατομμύρια δεν πηγαίνουν στο σχολείο, δεν έχουν τροφή, στέγη και καθαρό νερό. Τα παιδιά υφίστανται βία, κακοποίηση και διακρίσεις και δεν ακούγεται η φωνή τους. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Η Σύμβαση αποτελεί το πλέον ολοκληρωμένο σύνολο δικαιωμάτων των παιδιών που δημιουργήθηκε ποτέ και είναι η πιο ευρέως κυρωμένη διεθνής συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι το θεμέλιο όλου του έργου μας.
 •Εργάζονται αδιάκοπα για να γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα των παιδιών σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.
 •Πιστεύουν ότι κάθε παιδί, ανεξάρτητα από πού ζει, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να μεγαλώσει με υγεία, ασφάλεια και ευτυχία.
 •Έχουν πάνω από 60 χρόνια εμπειρία στο έργο μας για τα παιδιά 
•Είναι η μόνη οργάνωση που εργάζεται για τα παιδιά που αναγνωρίζεται από τη Σύμβαση                                                                                          
Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της, συνεχίζει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει ότι κάθε παιδί έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή και ότι απολαμβάνει πλήρως και χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα δικαιώματά του.
Γίνε ανάδοχος παιδιού τώρα!!!
 Μόλις 0,67 ευρώ την ημέρα, δηλαδή 20 ευρώ το μήνα, εξασφαλίζουν τη ζωή, την ασφάλεια και το χαμόγελο σε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα Νονός της UNICEF δεν αφορά στην υποστήριξη ενός μόνο παιδιού. Η μηνιαία σας συνεισφορά χρηματοδοτεί ουσιαστικές δράσεις της UNICEF που θα σώσουν τη ζωή χιλιάδων παιδιών, όπως ο εμβολιασμός κατά της ιλαράς και η παροχή γευμάτων σε παιδιά ορφανά από το AIDS. Αλλά και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπως η οργάνωση μιας εκεχειρίας, εξασφαλίζοντας τη μεταφορά του προσωπικού σε επικίνδυνες περιοχές για να παρέχουν βοήθεια. Ή ακόμη η εγκατάσταση μιας αντλίας νερού που θα σημαίνει ασφαλές πόσιμο νερό σε μια κοινότητα. Μπορεί να μεταφραστεί στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο όπου θα μάθουν βασικές τεχνικές για να επιτύχουν αργότερα στη ζωή τους, και σε πολλές άλλες ζωτικής σημασίας δράσεις. Όχι μονό θα βοηθήσετε παιδιά που έχουν μεγάλη ανάγκη αλλά θα νιώσετε και μια ψυχική ευχαρίστηση καθώς θα ξέρετε ότι τα χρήματα σας δεν πήγαν χαμένα αλλά και επειδή θα σώσετε μια ζωή!








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz