Η΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου (28-30 Μαρτίου 2015)

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει την Η΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου
Οι μαθητές, μέσω τής συμμετοχής τους στα ομαδικά και ατομικά ρητορικά αγωνίσματα, έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους, να αναπτύξουν γόνιμο διάλογο και να αρθρώσουν σαφή και τεκμηριωμένο λόγο.
Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία εγκαινιάζοντας τις Συναντήσεις Δημιουργικού Προφορικού Λόγου φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν θεσμό, ο οποίος:

  • θα ικανοποιεί το αίτημα τής εποχής για γρήγορη και αποτελεσματική συνεννόηση και συγχρόνως θα καλύπτει τη βαθύτερη ανάγκη τού ανθρώπου για ουσιαστική και ποιοτική επικοινωνία.
  • θα συμβάλλει στην ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών – αυριανών ενεργών πολιτών διδάσκοντας ότι:
- σε μία δημοκρατική κοινωνία η πολιτισμένη διαφωνία, η αμφισβήτηση, η διατύπωση ενστάσεων και αντιγνωμιών δεν συνιστούν απειλή, αλλά είναι η λυδία λίθος τής ορθής λειτουργίας της
- ο λόγος τού άλλου είναι πάντα εξίσου σεβαστός με τον δικό μας, καθώς και ότι
- καμιά άποψη δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή άκριτα ούτε να απορρίπτεται αβασάνιστα 

  • θα συνεισφέρει στην παροχή άρτιας παιδείας στους μαθητές των Σχολείων τής Φ.Ε. με τη συστηματική άσκηση του καλλιεργημένου και δημιουργικού προφορικού λόγου στη συνολική εκπαιδευτική διαδικασία.
  • θα συντελεί στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων που θα χαρακτηρίζονται από ελεύθερη και συγκροτημένη σκέψη.
Ο θεσμός των Διαρσαρκειακών Συναντήσεων Δημιουργικού Προφορικού Λόγου, στις οποίες συμμετέχουν όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια (Ψυχικού, Εκάλης, Πατρών και Θεσσαλονίκης), θα συνεισφέρει επιπλέον: 
  • στη διαμόρφωση ενός πνεύματος συναγωνισμού και όχι ανταγωνισμού σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο
  • στη σφυρηλάτηση δεσμών φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών
  • στη σύσφιγξη των σχέσεων και την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Σχολείων μας 
Στη συνάντηση συμμετέχουν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Φ.Ε. Οι μαθητές θα διαγωνιστούν στο ομαδικό ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων ή σε ένα από τα ατομικά αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου, του Προτρεπτικού Λόγου και της Νοηματικής Ανάγνωσης.  
Η φετινή Η΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου θα πραγματοποιηθεί στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια  Σχολεία Αθηνώντο Σάββατο 28 και την Κυριακή 29  Μαρτίου και στη «Στοά του Βιβλίου» τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015. 
Από κάθε Σχολείο θα συμμετάσχουν  20 (είκοσι) συνολικά  μαθητές, 5 (πέντε)  ανά ρητορικό αγώνισμα (Διττοί Λόγοι, Αυθόρμητος Λόγος, Προτρεπτικός Λόγος και Νοηματική Ανάγνωση).


Περισσότερα διαβάστε εδώ.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz