Ψάξε, ψάξε και θα το βρεις. Παίζοντας με τη δημοσιογραφική πράξη, του μαθητή Βασίλη Αλεξανδρίδη

Η δημοσιογραφική μας ομάδα του Β' Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης επισκέφτηκε την Πέμπτη 5-3-2015 τα γραφεία της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Εκεί συμμετείχαμε σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το «Λόγου Παίγνιον», υπό την αιγίδα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σκοπός του προγράμματος είναι οι μαθητές, να αντιληφθούν μέσα από βιωματικές δραστηριότητες την υποκειμενική διάσταση της δημοσιογραφικής πληροφορίας, αλλά και την απατηλή, πολλές φορές χρήση διασποράς ειδήσεων, ειδικά στο διαδίκτυο. Tο πρόγραμμα στηρίζεται στη δυναμική της ομάδας και στην ανάπτυξη του κίνητρου μάθησης μέσα από το παιχνίδι. 


*****

Λόγου παίγνιονΤο Λόγου Παίγνιον αποτελείται από μία ομάδα παιδαγωγών, ψυχολόγων, καλλιτεχνών και εμψυχωτών, οι οποίοι σχεδιάζουν και πραγματοποιούν εκπαιδευτικά προγράμματα και διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις για μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς.
ΕΣΗΕΑ: Η Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) είναι επαγγελματικό σωματείο των συντακτών των ημερησίων εφημερίδων και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης που έχουν έδρα την Αθήνα. Ιδρύθηκε το 1914 στην Αθήνα.
Αρχικά ήταν γνωστή σαν «Ένωσις Συντακτών», πήρε όμως τη σημερινή της ονομασία το 1947. Είναι σήμερα η σημαντικότερη ελληνική ένωση συντακτών με πάνω από 3.000 μέλη. Ακόμη είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz