Converse - Μυρτώ Μπρη (Γ3)



Το All  Star της  Converse εκπροσωπεί ένα στυλ αμερικάνικου κολλεγίου ένα είδος οργισμένης ζωής της δεκαετίας του 50, μιας αντικουλτούρας. Φορώντας  Converse  μπορείς να έχεις ένα στυλ χαλαρό, μια πινελιά διανοουμενίστικη. Τα βρίσκουμε μεταξύ άλλων στα πόδια του James Dean και της Jane Birkin.
                Στη δεκαετία του 60  στην Ευρώπη τουλάχιστον, δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί κάποιον να φορά αθλητικά παπούτσια εκτός αθλητικής δραστηριότητας. Στην πόλη  μπορούσε να «παπουτσώνει» μόνο τα λυκειόπαιδα όταν πήγαιναν στο μάθημα γυμναστικής. Όμως οι δρόμοι των πόλεων αρχίζουν σιγά-σιγά να γεμίζουν  από ανθρώπους που δεν έχουν το παραδοσιακό δερμάτινο παπούτσι με τακούνι για τις γυναίκες ή το κορδόνι για τους άνδρες.
Ο θρύλος λέει ότι το Converse  εφευρέθηκε το 1908 από τον μαρκήσιο Mills Converse έναν γυμναστή που αφού στραμπούλιξε τον αστράγαλό του αποφάσισε να δημιουργήσει ένα πιο ψηλό αθλητικό παπούτσι για να είναι καλύτερα προστατευμένος. Το χαμηλό κόστος ενός ζευγαριού (5$) το μετέτρεψε σε παπούτσι πιο χρησιμοποιημένο στα σωφρονιστικά ιδρύματα,  στις φυλακές. Αλλά, αυτός χάρη στον οποίο τα Converse έκαναν τον γύρο των Η.Π.Α. είναι ο μπασκετμπολίστας Chuck Taylor που έγινε ο καλύτερος πρέσβης αυτού του αθλητικού παπουτσιού. Ήταν ένας αθλητής γοητευτικός και πολύ αγαπητός στον κόσμο κυρίως στους φοιτητές, ο οποίος ερχόταν με το πορτμπαγκάζ της λευκής του Κάντιλακ γεμάτο αθλητικά παπούτσια που τα παρουσίαζε στους αθλητές και στους φοιτητές.
                Τα All Star επηρεάζουν όλες τις γενιές, γίνονται αγαπημένο στοιχείο οπαδών της ραπ, του ροκ, του πανκ. Είναι ένα πρότυπο διαχρονικό που μπορεί συγχρόνως να είναι και στη μόδα αλλά και εναλλακτικό. Είναι όπως το τζιν. Μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές καταστάσεις. Το σήμα της Converse είναι ένα αστέρι με τέσσερις γωνίες αναφερόμενο στο ετήσιο πρωτάθλημα μπάσκετ  των Η.Π.Α. , NBA All Star Game.         








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz