Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια στο θέατρο Επί Κολωνώ - Μαργαρίτα Μάου (Γ3)



Το έργο «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια έχει «ανέβει» στο θέατρο Επί Κολωνώ. Η Ιστορία διαδραματίζεται σε μια χώρα της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης στο σπίτι μιας καθηγήτριας μαθηματικών της Ελένας Σεργέγευνα τη μέρα που μόλις είχαν τελειώσει οι εξετάσεις, η οποία τυχαίνει να είναι και η μέρα των γενεθλίων της. Ξαφνικά το κουδούνι της πόρτας  της χτυπά και τέσσερις μαθητές της –τρία αγόρια και ένα κορίτσι- της τρίτης λυκείου την επισκέπτονται για να της ευχηθούν. Γρήγορα όμως γίνεται κατανοητό πως ο σκοπός της επίσκεψής τους δεν ήταν παρά να κλέψουν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου του σχολείου τους προκειμένου να αλλάζουν τις απαντήσεις που είχαν δώσει. Το σπίτι της κυρίας Ελένας μετατρέπεται σε πεδίο μάχης με ψυχολογική βία.
 
Ο ρόλος της Ελένας ερμηνεύεται από την Αριέττα Μουτούση, η οποία σε συνεργασία με τους υπόλοιπους ηθοποιούς καταφέρνει να αποδώσει άριστα το ρόλο της. Τα ηχητικά εφέ συμπλήρωναν το έργο ενώ τα σκηνικά δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.
Έτσι μπορούμε εμείς με τη σειρά μας να καταλάβουμε το νόημα του έργου. Αυτό δεν είναι άλλο από το πώς ο εγωισμός του ανθρώπου μπορεί να τον οδηγήσει σε μονοπάτια σκοτεινά που μόνο την ευτυχία που επιζητά δε θα βρει. Για αυτό, λοιπόν είναι καλύτερο να βασιζόμαστε στις δικές  μας ικανότητες και δυνατότητες αντί να ψάχνουμε την επιτυχία στον πονηρό δρόμο. 

 








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz