Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΟΥ - Ελπινίκη Γαβουνέλη (Γ1)Σε δύο Πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Τζόρτζια και Μοντάνα) πραγματοποιήθηκε μια έρευνα με θέμα την επίδοση των μαθητών με βάση τις ημέρες που πήγαιναν σχολείο. Οι παραπάνω μαθητές χωρίστηκαν σε αυτούς που πήγαιναν σχολείο τέσσερις μέρες την εβδομάδα και πέντε. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία συμμετείχαν μαθητές 4ης και 5ης Δημοτικού στο μάθημα  της ανάγνωσης και των μαθηματικών έδειξαν ότι οι μαθητές με τις καλύτερες επιδόσεις στο διαγώνισμα των μαθηματικών ήταν αυτοί που πήγαιναν στο σχολείο τέσσερις ημέρες.

Οι δύο ομάδες είχαν παρόμοια αποτελέσματα στις επιδόσεις στην ανάγνωση.
Πιστεύω ότι αν αυτή η μέθοδος εφαρμοστεί στη παιδεία θα μειωθούν τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου και κατ’ επέκταση τα δίδακτρα των μαθητών και θα αυξηθεί αντίστοιχα ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών και των διδασκόντων.
Ωστόσο, το τετραήμερο εργασίας ανά εβδομάδα θα πρέπει να καθιερωθεί και στους υπόλοιπους τομείς εργασίας διότι τα παιδιά δεν μπορούν να μένουν μόνα τους σπίτι. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν και περισσότερες θέσεις εργασίας για την αναπλήρωση της 5ης ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου