Η ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ!

Η συγκινητική προσπάθεια ενός Έλληνα Παραολυμπιονίκη!
Τον τελευταίο χρόνο , η Ελλάδα πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, με μεγάλο ποσοστό επιτυχιών ακόμη και στους Παραολυμπιακούς  Αγώνες. Αυτός που προσέλκυσε τα βλέμματα πολλών Ελλήνων ήταν ο σπουδαίος αρσιβαρίστας Παύλος Μάμαλος που βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο.
Ο πανηγυρισμός του Παύλου Μάμαλου είναι ένας συναισθηματικός σεισμός που πολύ δύσκολα θα φύγει από τη μνήμη των φιλάθλων και αναμφίβολα, συνιστά μία από τις πιο συγκινητικές εικόνες των Παραολυμπιακών του 2016. Ο σπουδαίος Έλληνας αρσιβαρίστας, ο «Σαμσών» της φετινής αποστολής στους Παραολυμπιακούς, ο «γίγαντας» στην κατηγορία των 107 κιλών, πέτυχε τον στόχο της ζωής του: Κατέκτησε το χρυσό Παραολυμπιακό μετάλλιο καθώς κατάφερε να σηκώσει 238 κιλά στην τρίτη του προσπάθεια, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ αγώνων. Και ενώ είχε εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο, ο Παύλος Μάμαλος αποπειράθηκε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχυ στην κατηγορία του, δοκιμάζοντας να σηκώσει 243,5 κιλά. Και παρόλο που δεν το πέτυχε, η προσπάθειά του ήταν ηρωική και μεγαλειώδης.
Ο Παύλος Μάμαλος είναι 45 ετών και η αναπηρία του οφείλεται σε πολυομυελίτιδα. Είναι έγγαμος και ζει στον Ασπρόπυργο, ενώ προπονείται οκτώ φορές την εβδομάδα, περίπου επί δύο ώρες κάθε φορά. Η πορεία του έως την κατάκτηση των υψηλότερων επάθλων στην Παραολυμπιάδα έχει σημαδευτεί από έναν υπεράνθρωπο αγώνα -και όχι μόνο στο γυμναστήριο και τις σκληρές, καθημερινές προπονήσεις. Όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, τα παιδικά του χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολα, καθώς είχε πέσει θύμα παρενόχλησης και χλευασμού από τους συνομηλίκους του. Το αποτέλεσμα ήταν να περιθωριοποιηθεί και να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το σχολείο ύστερα από το δημοτικό. Ωστόσο, η εσωτερική του δύναμη είναι μεγαλύτερη ακόμη και από τη σωματική του και κατάφερε να ολοκληρώσει τη μέση εκπαίδευση πολύ αργότερα και ενώ οι αθλητικές του υποχρεώσεις είχαν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Μετά από την επιτυχία του στο Ρίο, ο Παύλος Μάμαλος δήλωσε συγκινημένος ότι «είναι μεγάλη μου η αγάπη για την Ελλάδα. Το μετάλλιο αυτό θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους Έλληνες του κόσμου. Επόμενος στόχος είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και μετά οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Τότε θα είμαι 49 χρονών, αλλά αν δεν έχω τραυματισμούς, θα αγωνιστώ».
Αντώνης Ζώγκος, Γ2.










Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz