Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Η παραμυθένια ιστορία της βραζιλιάνικης Chapecoense που από μικρή ποδοσφαιρική ομάδα μετατράπηκε σε σύμβολο για την χώρα, διεκόπη βίαια όταν το αεροσκάφος της εταιρίας LaMia συνετρίβη στην Κολομβία τον Νοέμβριο του 2016, σκορπώντας το θάνατο σε  ποδοσφαιριστές της ομάδας καθώς και πολλά αλλά άτομα. Η αεροπορική τραγωδία βύθισε στο πένθος τη Βραζιλία, τη στιγμή που από τους 77 επιβαίνοντες 71 είναι νεκροί, ενώ εκ θαύματος 6 ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο.
Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πολλά. Πήγες κάνουν λόγο για άσχημες καιρικές συνθήκες ενώ τα ΜΜΕ υποστηρίζουν πως το αεροπλάνο έμεινε από καύσιμα. Παρόλα αυτά η πιο πιθανή περίπτωση συντριβής του αεροσκάφους είναι λόγω ηλεκτρικής βλάβης.
Επίσης, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που κυκλοφορούν, η ομάδα άλλαξε αεροπλάνο τελευταία στιγμή. Ο πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος  επρόκειτο να ταξιδέψει με το ίδιο αεροπλάνο, άλλαξε την πτήση του τελευταία στιγμή και  μετά το δυστύχημα εξέφρασε την οδύνη του και ανέφερε την στενή σχέση που υπήρχε μεταξύ των ποδοσφαιριστών. «Δεν ήταν απλώς μία ομάδα ανθρώπων που σέβονταν ο ένας τον άλλον ως επαγγελματίες. Ήταν μία οικογένεια, μία ομάδα φίλων. Όλοι γελούσαν πολύ δυνατά, ακόμα και στις ήττες. Υπήρχε υπέροχη ατμόσφαιρα, μεγάλη χαρά.»
Το συμβάν αυτό σίγουρα προκαλεί συγκίνηση σε όλους. Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ότι η αντίπαλη στον τελικό ομάδα της αδικοχαμένης Chapecoense  συμφώνησε να απονεμηθεί στην τραγική ομάδα ο τίτλος της νικήτριας ως ελάχιστος φόρος τιμής στους παίκτες.

Ιάσων Καρτάλος, Γ2








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz