ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Συντριβή αεροπλάνου στην Κολομβία
          Στα τέλη Νοεμβρίου συνέβη ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα λίγο έξω από μια επαρχία της Βολιβίας. Ο απολογισμός των θυμάτων ήταν 71 νεκροί και μόνο τρεις επιζώντες. Μέσα στα θύματα υπήρχαν και τα περισσότερα μελή μιας βραζιλιάνικης ποδοσφαιρικής ομάδας.
            Παγκόσμιο σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει αυτή η αεροπορική τραγωδία στην Κολομβία, κατά την οποία αποδεκατίστηκε μία ποδοσφαιρική ομάδα από τη Βραζιλία. Στους 75 οι νεκροί, έξι άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια, ενώ ο τερματοφύλακας της ομάδας έχασε τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο, ενώ ο πρόεδρος της Βραζιλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα.
            Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και για άγνωστο λόγο προσγειώθηκε στη Βολιβία. Από εκεί απογειώθηκε για τον τελικό του προορισμό, το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρία Κόρδοβα στο Ριονέγκρο, το δεύτερο μεγαλύτερο της Κολομβίας. Σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία της χώρας, στις 22.00 το βράδυ ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου και ανέφερε πρόβλημα στα ηλεκτρικά.
            Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο ο δήμαρχος της κοντινής πόλης Λα Κέχα εκτίμησε ότι το αεροσκάφος δεν είχε αρκετά καύσιμα. Οι εισαγγελείς στη Βολιβία, τη Βραζιλία και την Κολομβία διεξάγουν κοινή έρευνα για το περιστατικό. Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε μια σπαρακτική καταγραφή στην οποία ο πιλότος προσπαθούσε να έρθει σε επαφή μέσω ασυρμάτου με τον πύργο ελέγχου για να αναφέρει την έλλειψη καυσίμων.
            Αυτό το συμβάν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συγκλονιστικό λόγω του γεγονότος ότι έχασαν την ζωή τους άδικα τόσα άτομα. Επιπλέον, προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς  είναι άξιο απορίας πώς γίνεται στην εποχή μας να μένουν αεροσκάφη από καύσιμα.
Παναγιώτης Κατσαδούρης, Πάνος Κόλλιας, Γ2.


          








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz