ΕΛΛΑΔΑ: Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ: Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Το 2016 ο αριθμός των προσφύγων που πνίγηκαν στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φτάσουν σε κάποια ακτή αυξήθηκε αρκετά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Επιπλέον, με βάση τη σημείωση του εκπροσώπου του ΟΗΕ, η αύξηση των θυμάτων αυτών οφείλεται κυρίως στις κακές καιρικές συνθήκες, στην κάκιστη κατάσταση των σκαφών αλλά επίσης και στις τακτικές που χρησιμοποιούνται από τους διακινητές. Ως αποτέλεσμα, το έργο της διάσωσης των προσφύγων δυσκολεύει όλο και περισσότερο.
            Τα παραπάνω νούμερα σίγουρα προκαλούν μεγάλη συγκίνηση σε όλους μας. Προσωπικά, θεωρώ φοβερό τον αγώνα αυτών των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, το να εγκαταλείπει κάποιος την χώρα του λόγω πολέμου και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον αποφύγει και στο τέλος να καταλήγει να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες , μπορεί να χαρακτηριστεί  θλιβερό και τραγικό ταυτόχρονα.
            Η χώρα μου είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που φιλοξενούν, και φροντίζουν μετανάστες και πρόσφυγες σε κέντρα φιλοξενίας. Η Ελλάδα, λοιπόν, επιβεβαιώνει τον τίτλο της ως «φιλόξενης» χώρας και περήφανα συνεχίζει να διατηρεί την μακροχρόνια παράδοση της προστασίας «των ξένων». Αξίζει να θυμηθούμε τους προγόνους μας, οι οποίοι σέβονταν αυτούς που έρχονταν από άλλα μέρη και φρόντιζαν πρώτα να υποδεχθούν με τιμή τον ξένο και στην συνέχεια να μάθουν τον σκοπό της επίσκεψής του.
Εμείς οι Έλληνες είμαστε άνθρωποι που νοιαζόμαστε για τους άλλους και τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε. Η στάση της χώρας μας,  αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση: παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας-μερικά από αυτά ίσως φαντάζουν δυσεπίλυτα-σέβεται την αξία του Ανθρώπου και τα θεμελιώδη δικαιώματά του ανεξάρτητα από την καταγωγή του.
Βαγγέλης Νομικός, Γ3.

















Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz