ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΙ

Οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στην υγεία των εφήβων
Η τεχνολογία έχει εισβάλει δραστικά στη ζωή μας και τα οφέλη της είναι αδιαμφισβήτητα. Παρά την «άνεση» που προσφέρει, προκύπτουν και πολλές αρνητικές πτυχές από την υπερβολική της χρήση. Οι έφηβοι είναι η ομάδα του πληθυσμού η πιο εξοικειωμένη με τα τεχνολογικά μέσα. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι δεν έχουμε σκεφτεί ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία τους από την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας.
Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μεγάλο βαθμό είναι ένδειξη μοναξιάς. Για παράδειγμα, νέοι που περνούν ώρες ατελείωτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  μπορεί να αισθάνονται στενοχωρημένοι και λιγότερο ικανοποιημένοι από την ζωή. Επίσης, επηρεάζεται  σε μεγάλο βαθμό η επίδοση των παιδιών στο σχολείο. Τα παιδιά που σπαταλούν πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη χάνουν το ενδιαφέρον τους για τα μη οπτικοακουστικά ερεθίσματα αφού οτιδήποτε δεν έχει εικόνα ή ήχο δεν τους τραβάει την προσοχή.  
Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να βρεθούν  τρόποι για να κάνουν οι νέοι σωστή χρήση της τεχνολογίας. Η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να καταδικάσουμε αλλά αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που πρέπει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά.

Αντώνης Ζώγκος, Έλια Μάλλιου, Γ2.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz