ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υπερ ή κατα της εκθεσης μοδας στον Παρθενωνα
Ο οίκος μόδας GUCCI έκανε πρόταση στο κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο του Παρθενώνα για διεξαγωγή επίδειξης μόδας στην Ακρόπολη.
Η GUCCI προσέφερε στο ΚΑΣ 2εκ. ευρώ προκειμένου να παρουσιάσει τα νέα της ρούχα στην Ακρόπολη τον Ιούνιο του 2017.  Αυτή η πρόταση προβλημάτισε ιδιαίτερα το Συμβούλιο γιατί ενώ το ποσό ήταν μεγάλο, υπήρχαν συγκεκριμένα επιχειρήματα κατά της έκθεσης μόδας.
Αρχικά, η Ακρόπολη και τα μνημεία της, είναι μοναδικά σύμβολα όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και δεν ταιριάζουν με τον χαρακτήρα της εκδήλωσης. Επιπλέον, η Ακρόπολη είναι όχι απλώς ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά ένα σύμβολο για όλη την ανθρωπότητα, που δεν μπορεί να μπαίνει σε εμπορικές συναλλαγές. Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να δίνουμε με αυτό τον τρόπο το σύμβολο της μακραίωνης ιστορίας μας για μια επίδειξη μόδας. Τέλος γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο μνημείο ο οίκος μόδας Gucci και όχι κάποιο μικρότερης αναγνωρισιμότητας, αν ήθελε πράγματι να το αναδείξει κι όχι να αναδειχτεί μέσω αυτού;
Αθηνά Καταπόδη, Φαίη Κοτρώτσιου, Γ2.












Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz