Αφιέρωμα στον Χάρρυ Χουντίνι - Μαρκεσίνης Τάσος (Γ3)



Στις 31/10/1926, στο Ντιτρόιτ Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, απεβίωσε ο Έρικ Βέις γνωστός ως «Χάρρυ Χουντίνι». Τις τελευταίες ώρες της ζωής του τις πέρασε στο νοσοκομείο .  Δίπλα του βρισκόντουσαν ο αδερφός του αλλά και η σύζυγός του.
Στις 22 Οκτωβρίου του 1926,  ο Χουντίνι ήταν χαμένος στην αλληλογραφία του όταν τον επισκέφτηκε ένας μαθητής του και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να αντέξει ένα οποιοδήποτε χτύπημα στη κοιλιά, όπως ισχυριζόταν και ο ίδιος ο μάγος. Εκείνος του απάντησε ότι αυτό θα ήταν εφικτό μόνο αν είχε το χρόνο να συγκεντρωθεί και «ενεργοποιήσει»  τους κατάλληλους μύες. Όμως ο μαθητής θεωρώντας λανθασμένα πως ο Χουντίνι ήταν προετοιμασμένος για κάθε χτύπημα, αμέσως τον χτύπησε 4 φορές στη κοιλιά.
Τις επόμενες 2 μέρες δεν ένιωθε καλά. Είχε αβάσταχτους πόνους στην κοιλιακή χώρα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, δεν ειδοποίησε κάποιο γιατρό. Ο πυρετός του είχε ανεβεί στην θερμοκρασία των 39 βαθμών περίπου και - όπως απεδείχθη εκ των υστέρων - υπέφερε από οξεία σκωληκοειδίτιδα. Μετά την επιμονή των συνεργατών του, τον είδε κάποιος γιατρός  ο οποίος τον συμβούλεψε να μεταφερθεί αμέσως στα επείγοντα αλλά εκείνος προτίμησε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την παράστασή του. Όταν ανέβηκε στη σκηνή η κατάστασή του χειροτέρεψε. Δυσκολευόταν να εκτελέσει τα «μαγικά του» και στα μέσα της παράστασης ένας συνεργάτης του του ζήτησε να την διακόψει και να πέσει η αυλαία, ζητώντας συγνώμη από το κοινό. Όταν μεταφέρθηκε στο καμαρίνι του ο Χάρρυ κατέρρευσε. Συνεχώς αρνιόταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ώσπου επενέβη η Μπες Χουντίνι η σύζυγός του. Το επόμενο πρωί μπήκε στο νοσοκομείο αλλά ήδη ήταν πολύ αργά… Η σκωληκοειδής του είχε σπάσει και τελικά πέθανε από περιτονίτιδα.

ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑΥΤΟΝ: Ο Χάρρυ είχε καταγωγή από την Ουγγαρία και την Αμερική και εκτός από εξαιρετικός μάγος ήταν και ηθοποιός, παραγωγός ταινιών, αεροπόρος και φιλόσοφος. Το όνομα του το πήρε από τον γάλλο μάγο Ρόμπερτ Χουντίν. Επίσης πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε από τον  καλλιτέχνη της ραπ SNIK ένα τραγούδι προς τιμήν του που ονομάζεται HARRY HOUDINI  και είναι πολύ επαναστατικό.
 O Χουντίνι άφησε ιστορία λόγω των ασύλληπτων μαγικών κόλπων που έκανε τα οποία  εντυπωσιάζουν μέχρι και σήμερα.

                 








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz