Η Δολοφονία του Κένεντυ - Μαρκεσίνης Τάσος (Γ3)



Τετάρτη 22.11.2017
Σαν σήμερα πριν από πενήντα τέσσερα χρόνια, στις 12:30 τοπική ώρα της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου 1963, στην πλατεία Ντίλι στο Ντάλας της πολιτείας του Τέξας, ο Τζόν Φιτζέραλντ Κέννεντυ 35ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δολοφονείται με τρείς πυροβολισμούς από τον φερόμενο ως δράστη, πρώην Αμερικανό πεζοναύτη, Λη Χάρβεϊ  Όσβαλντ.
 Ο Τζον Κέννεντυ γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1917 στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ ήταν Ιρλανδικής καταγωγής και ο πρώτος καθολικός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 1940 και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Ναυτικό των ΗΠΑ. Μετά τον πόλεμο εξελέγη μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων για την πολιτεία της Μασσαχουσέτης και το 1953 εξελέγη Γερουσιαστής, πάλι της ίδιας πολιτείας. Την ίδια χρονιά στις 12 Σεπτεμβρίου παντρεύεται την 24χρονη Ζακλίν Μπουβιέ με την οποία απέκτησε 4 παιδιά.
Ο J.F.K.  - όπως πολύ συχνά αναφέρεται με τα αρχικά του - ήταν για πολλούς ο πρόεδρος που θα άλλαζε τον κόσμο. Νέος, επικοινωνιακός και χαρισματικός έγινε ο νεότερος εκλεγμένος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ. «Ο δαυλός περνάει σε μια νέα γενιά, γεννημένη σε αυτόν τον αιώνα» είχε πει στην εναρκτήρια ομιλία της προεδρίας του τον Ιανουάριο του 1961 αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει πολλά από αυτά που υποσχέθηκε.
Στις μία το μεσημέρι το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Πάρκλαντ επιβεβαίωνε τον θάνατό του. Η Τζάκι Κένεντι, με το ματωμένο ταγιέρ της βρισκόταν συνέχεια δίπλα του και ο JFK περνά από τον Λευκό Οίκο στην σφαίρα του μύθου.

Ο θάνατός του, καθώς οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες προέκυψε δεν διευκρινίστηκαν ποτέ, πυροδοτεί μια άνευ προηγουμένου θύελλα θεωριών συνομωσίας επικρατέστερες των οποίων είναι ότι ο JFK δολοφονήθηκε από την CIA (ο Κέννεντυ ήθελε αφ’ ενός να αλλάξει τη δομή των υπηρεσιών και αφ’ ετέρου η CIA ήθελε να τον εκδικηθεί για την αποτυχημένη εισβολή στον Κόλπο των Χοίρων στην Κούβα), τη Μαφία (τα αφεντικά της μαφίας φέρεται να εξοργίστηκαν με τον Κέννεντυ όταν το FBI έβαλε στο στόχαστρο το οργανωμένο έγκλημα υπό την ηγεσία του αδελφού του JFK, του τότε Γενικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Κέννεντυ), την KGB (οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διέταξαν τη δολοφονία του Κέννεντυ για να κάνουν τις ΗΠΑ να νιώθουν τρόμο και για αυτό στρατολόγησαν τον Όσβαλντ, που είχε περάσει ήδη δύο χρόνια στην τότε Σοβιετική Ένωση, είχε Ρωσίδα σύζυγο και δεσμούς με σοβιετικούς διπλωμάτες) αλλά ακόμα και από τον διάδοχο του, τον αντιπρόεδρο Λίντον Τζόνσον. Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία ο Τζόνσον, αντιπρόεδρος του Κέννεντυ, όχι μόνο ήθελε να ανατρέψει τον πρόεδρο για να αναλάβει την εξουσία ο ίδιος, αλλά, ήθελε να αποκρύψει ένα σκάνδαλο διαφθοράς.
Το Σάββατο 4.11.2017 ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τoν αποχαρακτηρισμό χιλιάδων νέων εγγράφων για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, που έχουν παραμείνει απόρρητα για πολλές δεκαετίες παρατείνοντας το μυστήριο γύρω από τον θάνατό του.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz