ΤΑ 4 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Κυριακή Βλυσσίδη (Γ1)




Η τέχνη του γκράφιτι χαρακτηρίζεται ως τέχνη του δρόμου η οποία σκοπό έχει την μετάδοση μηνυμάτων για φλέγοντα προβλήματα. Συχνά εμφανίζεται σε δημόσιους χώρους και αποτελεί μέρος της hip hop κουλτούρας. Ωστόσο η αναγραφή συνθημάτων και σκίτσων σε δημόσιους χώρους δεν είναι πάντα θεμιτή. Υπάρχουν νόμοι οι οποίοι απαγορεύουν το γκράφιτι χωρίς άδεια με ποινές όπως φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα. Ακόμη υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι βλέπουν το γκράφιτι ως μία μορφή τέχνης, αλλά υπάρχουν και αυτοί που το βλέπουν σαν μία τεράστια μουτζούρα. Ωστόσο η ύπαρξη κάποιων  βαθυστόχαστων και εντυπωσιακών έργων γκράφιτι είναι αναμφισβήτητη.

1.


Το παραπάνω γκράφιτι εναρμονίζει την τέχνη με την φύση. Μία φιγούρα η οποία απεικονίζει έναν άντρα να χτενίζει τα μαλλιά του, όμως αντί για μαλλιά τα οποία έχουν ζωγραφιστεί από τον καλλιτέχνη τον ρόλο των τριχών έχει πάρει ένα δέντρο που βρίσκεται πίσω από τον τοίχο.



2.ΑΘΗΝΑ  

Το εντυπωσιακό κομμάτι του παραπάνω γκράφιτι είναι το μέγεθος του καθώς καταλαμβάνει περίπου 10 μέτρα της πρόσοψης του κτηρίου. Απεικονίζει έναν άστεγο άνθρωπο που  έχει ξαπλώσει και κοιμάται. Δημιουργός αυτού του γκράφιτι είναι ο καλλιτέχνης WD ο οποίος αφιερώνει αυτή τη ζωγραφιά σε όλους τους άστεγους του κόσμου.

3. 
 

Το παραπάνω γκράφιτι δημιουργήθηκε από τον Γάλλο καλλιτέχνη Julien Malland βρίσκεται στην Παλαιστίνη και δείχνει ένα παιδί το οποίο έχει επηρεαστεί από τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται ότι ονειρεύεται καθώς υπάρχει ελπίδα στην καρδιά του η οποία απεικονίζεται με τον γαλάζιο ουρανό.

4. 
 

Στην παραπάνω εικόνα απεικονίζονται όλες οι κακές και ανθυγιεινές συνήθειες που αναπτύσσουμε όπως το κάπνισμα, το βλαβερό για την υγεία μας φαγητό, η τεχνολογία και τα εργοστάσια τα οποία προκαλούν ατμοσφαιρική μόλυνση.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz