Χρηστικές συμβουλές λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, Μαζαράκη Νόρα και Μανσόλα Μάρω (Β2)


Όπου και αν πας, πήγαινε μαζί με την καρδιά σου
και τη βαλίτσα σου

Σίγουρα είσαι και εσύ ένας λάτρης ταξιδιών για να διαβάζεις αυτό το άρθρο… Και σίγουρα δεν μπορείς να οργανώσεις σωστά τη βαλίτσα σου για να χωρέσουν όλα αυτά που, φυσικά, θες να πάρεις μαζί σου.
Εδώ, φίλε/η, είναι η σωτηρία σου… Όλοι έχουμε τάσεις φυγής, όμως είναι πάρα πολλά που πρέπει να οργανώσεις για να αποχωριστείς το σπίτι σου. Η σωστή οργάνωση της βαλίτσας των διακοπών είναι η αρχή για να ξεκινήσεις τέλεια το ταξίδι σου.
Το σημαντικότερο μέρος της διαδικασίας αυτής είναι πριν αρχίσεις, να φτιάξεις μια λίστα για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ξεχάσεις τίποτα σημαντικό.
1.      Αρχικά, βγάλε από τη ντουλάπα τα ρούχα που θεωρείς ότι θα φορέσεις περισσότερο, ανάλογα πάντα με τον προορισμό, και όχι ό, τι υπάρχει μέσα στη ντουλάπα.
2.      Αφού διαλέξεις τα κομμάτια που θες, τοποθέτησε τα πιο βαριά αντικείμενα στον πάτο, όπως παπούτσια ή τυχόν μεγάλες τσάντες.
3.      Συνέχισε με τα παντελόνια, τις φούστες και τα σορτσάκια. Προσπάθησε να τα κάνεις ζευγάρια αναμεταξύ τους: ο καβάλος του ενός παντελονιού να εφάπτεται με το τελείωμα του άλλου.
4.      Έπειτα, μπαίνουν τα μπλουζάκια, τα φορέματα και τα πουκάμισα τα οποία είναι από μαλακά υφάσματα και τσαλακώνονται εύκολα. Γι΄αυτό, θέλουν μεγαλύτερη προσοχή.
5.      Τα εσώρουχα φρόντισε να έχουν ξεχωριστό χώρο στη βαλίτσα. Αν δεν υπάρχει ειδική θήκη, μπορείς να τα τοποθετήσεις σε ένα καθαρό υφασμάτινο πουγκί που μπορεί εύκολα να στριμωχτεί στη βαλίτσα.
6.      Τα καλλυντικά σου καλό θα ήταν να τα τοποθετήσεις ξεχωριστά σε ειδικά νεσεσέρ ταξιδιού. Βεβαιώσου ότι τα διάφορα μπουκαλάκια είναι πολύ καλά κλεισμένα, κυρίως αν το νεσεσέρ ταξιδέψει μαζί με τα ρούχα σου στη βαλίτσα.



Extra Tips:
• Αντί να φτιάξεις σε ζεύγη τα παντελόνια και τις φούστες, μπορείς να τα τυλίξεις σε ρολά, ξεκινώντας από κάτω και καταλήγοντας στον καβάλο.
• Για να μην υπάρξουν προβλήματα και ταλαιπωρηθείς, σε συμβουλεύουμε να δέσεις στο χερούλι της βαλίτσας ένα κορδελάκι, για να μπορείς να την ξεχωρίσεις.
• Τα βιβλία είναι απαραίτητα για τη χαλάρωσή σου. Βέβαια, μην κουβαλήσεις όλη σου τη βιβλιοθήκη. Διάλεξε αυτά που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
• Δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να έχεις φροντίσει για όλα τα παραπάνω και να ξεχάσεις τα βασικά. Σιγουρέψου ότι έχεις πάρει μαζί σου πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά, εισιτήρια και φορτιστή.









Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz