Νικ Σκέλτον – Έλενα Μιχαηλίδου (Γ3)



Ο Nicholas David Skelton γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου 1957 είναι ένας πρώην Βρετανός ιππότης που αγωνίστηκε στο άλμα. Αποχώρησε στην ηλικία των 59 ετών, στις 5 Απριλίου 2017. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ιππείς καθώς, συμμετείχε στους ολυμπιακούς αγώνες κερδίζοντας 2 χρυσά μετάλλια.
            Άρχισε να ιππεύει στην ηλικία των 18 μηνών. Το 1975 πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων κερδίζοντας δύο ασημένια μετάλλια και ένα χρυσό. Αργότερα,
 περίπου το 1978 κατάφερε να φτάσει σε άλμα άνω των 2 μέτρων σπάζοντας έτσι και το ρεκόρ. Το 1985 ο Skelton χωρίστηκε από την προηγούμενη ομάδα του και αποφάσισε να γίνει ένας ατομικός αθλητής. Μαζί με το κορυφαίο άλογό του εκείνη την περίοδο, τον Απόλλωνα, κέρδισε σχεδόν όλα τα κορυφαία βραβεία του αθλήματος, καθώς και πολλά μετάλλια του πρωταθλήματος. Το 1992 με στόχο να ανταγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης αποχωρίστηκε τον Απόλλωνα και συνεργάστηκε με ένα άλλο άλογο, την Dollar Girl. Παρά το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πήγαν καλά γι’ αυτούς, o Skelton και η Dollar Girl κέρδισαν τελικά τον πολυπόθητο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Γκέτεμποργκ το 1995. 

            Δυστυχώς ο Skelton έσπασε το λαιμό του τον Σεπτέμβριο του 2000, τερματίζοντας την καριέρα του, αλλά μετά τη συνταξιοδότησή του το 2001 άρχισε να αγωνίζεται ξανά το 2002. Ο Skelton επέστρεψε στη σέλα για να αντιμετωπίσει τον Arko το άλογο που του προκάλεσε αυτό το ατύχημα. Μαζί ο Skelton και ο Arko κέρδισαν τον τίτλο του British Open το 2004 στο British Open Show Jumping Championships και πολλά άλλα κορυφαία βραβεία. Η πιο απογοητευτική στιγμή τους ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τελικό γύρο αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν. Μετά την αποχώρηση του Arko, ο Skelton με την βοήθεια ενός φίλου βρήκε το άλογο το οποίο τον βοήθησε να πάρει και το ολυμπιακό μετάλλιο τον λεγόμενο Big Star.
Αυτός ο άνθρωπος έχει καταφέρει να επιτύχει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή του τα οποία είναι αδύνατον να αναφερθούν σε μόνο μία παράγραφο. Είναι ένας άνθρωπος από τον οποίο μπορείς να αντλήσεις πάρα πολλά πράγματα ακόμα και αν δεν είσαι λάτρης του αθλήματος, καθώς μας διδάσκει τι πάει να πει πραγματική θέληση και προσπάθεια.








Επισκεφθείτε τον Μετεωρολογικό Σταθμό των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων στο meteo.gr :



Quiz